02 / 05 / 2024

Bitcoin 28 bin doları zorlarken, altcoin piyasasında hareketlilik başladı!

Bitcoin 28 bin doları zorlarken, altcoin piyasasında hareketlilik başladı!

Pozitif bir ivme yakalayan BTC, 28.000 doları zorlamaya devam ediyor. Bu süreçte ise altcoin piyasası daha farklı bir hareketlilik yakaladı. İşte son 24 saatte yaşananlar.



Kripto para piyasasında Bitcoin’in fiyat hareketleri ve gelecekle ilgili tahminler yapılırken alt coinlerde de hareketlilik başladı. Bitcoin (BTC) olumlu bir hava yakalayarak 28 bin doları zorlarken

alt coinlerde ise kazanan ve kaybedenler sürekli değişiyor.

En çok yükselen coin’ler listesinde son 24 saat içerisinde yüzde 6,68 yükseliş gösteren Render (RNDR) zirveye çıktı. Yüzde 6,68’lik artışla Klaytn (KLAY) ikinci sıraya yerleşirken, yüzde 6,49’luk artışla Stacks (STX) üçüncülükte yer aldı. Yüzde 3,69’luk artış sağlayan Injective (INJ) dördüncü sırada ve son olarak beşinci sırada yüzde 3,38’lik artışla Polygon (MATIC) yerini aldı.

EN ÇOK DÜŞEN COİN: TWT

Coincolik.com’un haberine göre en fazla değer kaybeden coin’ler listesinin ilk sırasında Trust Wallet Token (TWT) yer aldı. TWT son 24 saat içerisinde yüzde 5,62 inerek düşenler zirvesine yerleşti. MKR ise son 24 saatte yüzde 5,08 oranında düşüş gösterdi. Üçüncü sırada yüzde 4,83’lük azalışla THORChain (RUNE), dördüncü sırada yüzde 3,20’lik düşüşle Bitcoin SV (BSV) ve beşinci sırada yüzde 2,27’lik azalışla Aave (AAVE) yer aldı.

Bitcoin 28 bin doları zorlarken, altcoin piyasasında hareketlilik başladı!

RESESYON BTC’Yİ ETKİLER

Kripto analisti Nicholas Merten, ekonominin resesyona girmesi durumunda, Bitcoin’in bundan kötü etkilenebileceğini söyledi. Merten, YouTube üzerinden yaptığı açıklamada, Fed’in şahin para politikasının uzun süreli bir ekonomik krize yol açması durumunda Bitcoin’in yüzde 50 oranında değer kaybedebileceğini iddia etti.

Analiste göre, uranyum, doğal gaz ve petrol gibi ürünlerin fiyatlarının inişe geçmesi, kısa süreli bir resesyonun yaklaştığına işaret ediyor. Merten’ın görüşleri şöyle: “Yaşanan kısa vadeli durgunluk, biraz acıya neden olacak. Hisse senetleri, muhtemelen Ekim 2022’de görülen %33 oranında bir düzeltme ile birlikte en düşük düzeyleri yeniden görecek. Bitcoin de daha önce gördüğü 15.000 dolar ila 17.000 dolar arasındaki bir seviyeye inebilir. Önemli bir Bitcoin eğilimi söz konusu değil. Mart 2023 ila Ekim 2023 arasına baktığımız kesinlikle bana bir boğa piyasası gibi gelmedi. Burada 28.000 dolar ila 32.000 dolar arasındaki net direnci geçmek zor. Kripto paranın nereye gideceğini umduğumuz konusunda muhafazakar bir yaklaşım sürdürme zamanının geldiğini düşünüyorum.”

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön