18 / 05 / 2024

Bitcoin 5 haftanın ardından 23 bin doları aştı! 

Bitcoin 5 haftanın ardından 23 bin doları aştı! 

Avrupa Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık faiz artırımına gideceği beklentisiyle yatırımcıların gözdesi dolar geçen haftaki zirvesinden indi. Konuyla ilgili aktarılan son dakika bilgilerine göre, Bitcoin 14 Haziran tarihinden bu yana ilk defa 23 bin doların üzerine çıktı.



Açıklanan resmi rakamlara göre, doların zayıflaması ve Avrupa Merkez Bankası'nın artan enflasyona karşı ciddi adımlar atmaya hazırlanması resesyon korkusunu bastırdı ve böylelikle  piyasalardaki risk iştahı yükseldi.

5 HAFTADAN SONRA 23 BİN DOLARI AŞTI

Yine aktarılan son dakika gelişmelerine göre, artan iştahın olumlu yansımaları son dönemlerde gündemde gelen kripto para piyasasında net bir biçide görüldü. Açıklanan resmi rakamlara göre, Bitcoin dün gece 23 bin 600 doları geçerken bu sabah kazanımlarının bir kısmını geri verdi ve 23 bin 400 dolardan işlem görmeye başladı. Yaşanan bu hafif çekilmelere rağmen kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin günlük olarak yüzde 6.9 yükseldi. Açıklanan resmi rakamlara göre, Bitcoin böylelikle 14 Haziran 2022 tarihinden itibaren ilk defa 23 bin doların üzerine yükseldi.

Bitcoin 5 haftanın ardından 23 bin doları aştı! 

ADA VE DOGECOİN'DE YÜZDE 11 YÜKSELİŞ

Yine açıklanan rakamlara göre, benzer bir biçimde Ethereum da yüzde 3 yükseldi ve 1.561 doları geçti. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, söz konusu yükselişler piyasa geneline yayılırken Binance Coin günlük yüzde 3.4, Ripple yüzde 5.7, Cardano (ADA) ise yüzde 11 yükseliş gösterdi. Yine meraklan beklenen rakamlara göre, Solana yüzde 4.9, Dogecoin yüzde 11 değerlendi.

Gündemden düşmeyen kripto paraların piyasa değeri son 24 saatte 45 milyar dolar arttı ve 1 trilyon 60 milyar dolara yükseldi.

Kripto parası olanları sevindirecek haber! Bitcoin’de flaş hareket yaşanıyor!

Bitcoin 22 bin doları aştı! Toplam piyasa değeri 1 trilyonu geçti!

Kripto paralar yatırımcılarını şaşırttı! Bitcoin'i neler bekliyor? Bitcoin değerlenecek mi? Yatırımcılar dikkat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön