02 / 05 / 2024

Bitcoin kan kaybetmeye devam ediyor! 8 haftayı kayıpla kapattı!

Bitcoin kan kaybetmeye devam ediyor! 8 haftayı kayıpla kapattı!

En büyük kripto para yatırımı Bitcoin'de düşüş devam ediyor. Bitcoin, tarihinde ilk kez art arda sekiz haftalık kayıp yaşadı. Peki Bitcoin'de düşüş devam edecek mi? İşte detaylar...



Kripto para piyasasının önde gelen yatırım aracı Bitcoin, tarihinde ilk kez art arda 8 haftalık kayıp kaydetti. En büyük kripto para birimi Bitstamp borsasında gün içi en yüksek seviyesi olan 30.275 dolara çıktı.

Bitcoin kan kaybetmeye devam ediyor! 8 haftayı kayıpla kapattı!

BİTCOİN2DE 8 HAFTALIK KAYIP

Geçtiğimiz haftalarda Bitcoin, değerinin yaklaşık yüzde 36’sını kayderken şu sıralar 30.000 dolar seviyesinin biraz üzerinde işlem görüyor. 

Bitcoin bu düşüşü, olumsuz makro koşulların çifte darbesinden ve Terra ekosisteminin patlamasından kaynaklanıyor. Dünyanın en büyük kripto para birimi, Aralık 2020’den bu yana en düşük seviye olan 25.401 dolara geriledi.

Bitcoin kan kaybetmeye devam ediyor! 8 haftayı kayıpla kapattı!

Kriptokoin sitesinde yer alam habere göre, enflasyona karşı bir koruma olarak gösterilse de Bitcoin, yılın başından bu yana yüzde 35’in üzerinde bir kayıp yaşadı. Teknoloji hisseleri gibi diğer riskli varlıklara göre düşük performans kaydetti. Hatta, Bitcoin’in Nasdaq 100 endeksi ile korelasyonu bu senenin başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. ABD’de durgunluğa yönelik büyüyen endişelerin, ABD hisse senetleri bir ayı piyasasına girmeye hazır görünse bile, hızla artan enflasyonu düşürmeye kararlı olduğunu söyleyen bir FED ile çatıştığı ekonomik cephede fazla bir rahatlama olmadı. Peki düşüş devam edecek mi? Uzmanlar ne söylüyor? İşte yanıtı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön