14 / 05 / 2024

Bitcoin sert yükseliş! Son 5 ayın en yükseğinde

Bitcoin sert yükseliş! Son 5 ayın en yükseğinde

Yükselişini sürdüren Bitcoin beş ay sonra ilk kez 23 bin doların üzerine yükseldi. Peki Bitcoin, Ethereum ve Altcoin'lerde son durum ne oldu? İşte tüm detaylar...



BİTCOİN YÜKSELİŞ TRENDİNİ YAKALADI MI?
Kripto piyasaları derinden etkileyen iflaslar ve skandallar nedeniyle uzun süredir nispeten yatay seyreden Bitcoin, Eylül ortasından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

CNBC'de yer alan habere göre, yatırıcımlar, ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımına gidip gitmeyeceğini merak ederken, artan enflasyon ve resesyon riskleriyle birlikte kripto piyasalarının geleceğinin derinden etkileneceğini ifade etti.

22 bin doların üzerine çıkan Bitcoin, bu hafta boyu yüzde 10'un üzerinde yükselerek hisse senetleri ve emtia piyasalarının üzerinde bir artış kaydetti.

Kripto para borsası FTX'in çöküşü ve diğer piyasaların iflas başvurusunda bulunması nedeniyle bir süredir yatay seyreden Bitcoin, eylül ayından beri gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı.

Yatırımcılar, enflasyonda yaşanan düşüş ve ABD Merkez Bankası'nın önümüzdeki aylarda faiz artışlarını yavaşlatacağına ilişkin sinyaller vermesinin ardından Bitcoin'in yükselmesinin olumlu karşılandığını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön