03 / 05 / 2024

Bitcoin toparlanacak mı? İşte son durum...

Bitcoin toparlanacak mı? İşte son durum...

Geçen hafta 32 bin dolar seviyelerine kadar değer kaybeden Bitcoin haftanın sonuna doğru 38 bin dolar seviyelerine döndü fakat Kasım ayında ulaştığı rekor seviyelere hala uzak duruyor. Peki kripto paraları neler bekliyor? İşte kripto paralardaki son gelişmeler...



KORKU DÜŞÜYOR

Fed toplantısının atlatılmasının ardından haftanın son günlerinde piyasada bir miktar rahatlama kaydedildi. Risk iştahının gerilemesiyse hem borsaları hem de piyasanın en riskli yatırım aracı olarak görülen kripto paralara yansıdı. Ayrıca Rusya’nın batılı güçlerle Ukrayna üzerine yaşadığı gerilim de risk iştahının düşmesine neden olan bir başka gelişme olarak kaydedildi.

Bu sırada piyasadaki yatırımcıları tetikleyen ve hisse senetleri için ne kadar ödemeye istekli olduklarını belirleyen temel duygulardan ikisini ölçmek için geliştirilen Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi de artışını sürdürdü.  Endeks 23 Ocak tarihinde gördüğü 11 seviyesinden 29’a çıktı. Bu endekste  0 değeri “Aşırı Korku” , 100 değeri ise “Aşırı Açgözlülük” anlamına geliyor.

Bitcoin toparlanacak mı? İşte son durum...

ABD’DE ULUSAL GÜVENLİK MESELESİ OLDU

Piyasanın 2022 yılında yakından takip ettiği gelişmelerden biri de kripto para piyasasına devletler tarafından yapılacak düzenlemeler. Düzenleyici kurumların yakından takip ettiği piyasaya dönük düzenleme beklentileri iyiden iyiye yükseliyor. Son adımı ABD Devlet Başkanı Joe Biden attı. 

Bitcoin Magazine’in haberine göre, Biden yönetimi dijital varlıkları ulusal güvenlik meselesi şeklinde düzenlemeyi öngörüyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön