02 / 05 / 2024

Bitcoin, XRP ve altcoinler’deki yükselişin nedeni ne?

Bitcoin, XRP ve altcoinler’deki yükselişin nedeni ne?

Bitcoin ve XRP başta olmak üzere altcoin’lerde yükseliş başladı. Yönetimi altında yaklaşık 600 milyar dolarlık varlık bulunan varlık yönetimi şirketi Bernstein, 13 Temmuz tarihinde paylaştığı bir araştırma notunda kripto para piyasasındaki yükselişe ışık tutarak, Bitcoin ve altcoinler’deki yükselişi



Dev varlık yönetimi şirketi Bernstein, son araştırma raporunu yayımladı. Raporda, ABD bölge mahkemesinin Ripple‘ın bir kripto para borsası vasıtasıyla ya da programlı satış aracılığıyla XRP satışı yapmasının menkul kıymetler kanununu ihlal etmediği ve XRP’nin bir menkul kıymet olarak kategorize etmesiyle sonuçlanmayacağı yönündeki kararının kripto para piyasası kapsamında verilmiş, önemli bir dönüm noktası niteliğinde bir karar olduğunu ifade etti. Karar sonrası kripto para piyasasının lokomotif coin’i olarak bilinen Bitcoin ve altcoin’lerden XRP başta olmak üzere çok sayıda altcoin’de yükseliş meydana geldi.

 Bitcoin, XRP ve altcoinler’deki yükselişin nedeni ne?

coin-turk.com'un haberine göre, Bernstein analistleri, mahkemenin Ripple’ın kurumsal şirketlere XRP satışlarının menkul kıymetler yasasını ihlal ettiğine hükmettiğini hatırlatırken, yine de genel olarak kararının kripto para borsaları aracılığıyla satın alan yatırımcıların üzerindeki menkul kıymet yükünü kaldıran önemli bir karar olduğu ekledi.

İşte kripto para piyasasına ilişkin diğer detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön