07 / 05 / 2024

Bitcoin'de bir iflas korkusu daha! 

Bitcoin'de bir iflas korkusu daha! 

Kripto para bankası Genesis'in çatı şirketi Digital Currency Group 1 milyar dolarlık finansman arayışında şu an için olumlu bir sonuç alamadı. FTX skandalının da etkisiyle son 2 haftada kripto para piyasasından 239 milyar dolar silinmiş oldu...



FTX'in iflasıyla yaşanan güven kaybı son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralarda satışlara neden oluyor. Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin sabah saatlerinde 15.599 dolara kadar geriledi ve 26 ayın en düşük seviyesini görmüş oldu. Verilen detaylara göre, dünyanın en büyük kripto parası daha sonra 15 bin 800 doların üzerine tırmansa da günlük kaybı yüzde 2.4 şeklinde oldu.

Benzer biçimde Ethereum da sabah saatlerinde önce 1.084 dolara kadar düştü, daha sonra gelen tepki alımlarıyla 1.105 dolara geri çıktı. Günlük kaybı ise yüzde 2.5 şeklinde oldu.

Bitcoin de bir iflas korkusu daha! 

Habertürk'ten Selim Karahan'ın haberine göre, Binance'in FTX'teki risklere dair açıklamasından önce, yani 7 Kasım tarihinde Bitcoin 20 bin 680 dolardan işlem görüyordu. Dolayısıyla FTX'in iflas sürecinin yaratmış olduğu kayıp yüzde 23.4'ü buldu. Ethereum da bu süreçte yüzde 30 oranında düştü.

Tabii FTX'in yaratmış olduğu kaos tüm kripto paraları da etkiledi. Yaklaşık olarak iki haftada kripto paraların toplam piyasa değeri 1 trilyon 27 milyar dolardan bu sabah itibarıyla 788 milyar dolara kadar indi. Piyasalardaki toplam zarar da 239 milyar dolara ulaşmış oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön