14 / 05 / 2024

Bitcoin'de sert düşüş! Piyasalar alt üst oldu

Bitcoin'de sert düşüş! Piyasalar alt üst oldu

ABD merkezli Silvergate Bank'te yaşanan sorunlar Bitcoin'de büyük etki gösterdi. Asya piyasalarının açılmasıyla Bitcoin, 45 dakika içerisinde yüzde 5 değer kaybederek yaklaşık 50 milyar dolarlık bir düşüş oldu. İşte tüm detaylar...



SILVERGATE HİSSELERİ YÜZDE 57 DÜŞTÜ

Analistler söz konusu düşüşte ABD merkezli Silvergate Bank'te yaşanan sorunların etkili olduğunu belirtti. Silvergate dün denetim raporundaki sorunlar sebebiyle mali sonuç açıklamasını ertelediğini bildirdi. Bunun üzerine kripto para alım-satım ve saklama hizmeti sunan bankanın hisselerinde yüzde 57'lik düşüş yaşandı.

Coinbase, Circle, Paxos, Crypto.com, Bitstamp, CboeDigitalMarkets, GalaxyDigital ve Gemini gibi büyük müşterilerin bankayla iş yapmayı keseceğini açıklaması iflas endişesini artırdı. Bu da kripto para piyasalarında satışı getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön