10 / 05 / 2024

Bitcoin’e SEC darbesi: Kayıp yüzde 2’ye yaklaştı!

Bitcoin’e SEC darbesi: Kayıp yüzde 2’ye yaklaştı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre haftanın son işlem gününe kırmızıda giren dijital para piyasalarında bitcoindeki kayıp yüzde 2’ye yaklaştı. İşte konu ile ilgili detaylar...



Paylaşılan detaylara göre, dijital para piyasalarında yaşanan dalgalı hareket, Wall Street Journal haberine göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun, bu ay çeşitli kurumlar adına bitcoin ETF başvurularında yeterince açık veya kapsamlı olmadığını öne sürmesinden geldi.

Ekonomim'de yer alan habere göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, özellikle Nasdaq ve Cboe'nin bitcoin borsasının ismini vermedikleri için başvuruları iade ettiğini açıkladı.

Bitcoin’e SEC darbesi: Kayıp yüzde 2’ye yaklaştı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, başarılı bir dosyalamaya yönelik olarak önceki girişimlere yanıt olarak, bir bitcoin ETF'sinin dolandırıcılık ve manipülasyonu önlemek için yeterince yapılandırılacağını gösterene kadar ilerlemesine izin veremeyeceklerini defaatle duyurmuştu. Paylaşılan detaylara göre, gözetim anlaşması, BlackRock'ın bu ayki başvurusuna bu endişeyi gidermek için dahil edildi. Diğer fonların başvurularında da benzer bir dil bulunuyor.

Yüzde 17 prim yapmıştı

Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin, bir önceki hafta özellikle spot bitcoin ETF'si için yapılan başvuru dalgasından kaynaklanan yüzde 17'lik bir ralliden sonra tüm hafta boyunca yatay işlem gördü. Söz konusu bu başvurular, ayın başlarında BlackRock tarafından yapılan ve piyasaya biraz iyimserlik aşılayan başvuruyu takip etti.

Bitcoin yatırımcısının yüzü gülüyor! Kritik eşik aşıldı, gözler gelecekte

Bitcoin'de kritik kıpırdanış!

Bitcoin geçen hafta yaşadığı kaybını telafi etti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön