03 / 05 / 2024

Bitcoin'i neler bekliyor? Kripto paraların devi değerlenecek mi?

Bitcoin'i neler bekliyor? Kripto paraların devi değerlenecek mi?

Kripto paralarda meydana gelen değer kaybı bütün dünyada paniğe neden oldu. Kısa vadede piyasanın amiral gemisi olan Bitcoin'in 29-40 bin seviyesinde kalacağı görüşünü savunuyor. Peki Bitcoin'i neler bekliyor? Kripto paraların devi değerlenecek mi?



ICRYPEX SATIŞ BASKISI SÜREBİLİR

Para Dergisi'nden Esin Çetinel'in haberine göre; Icrypex Araştırma Uzmanı Atakan Kaplan, FED'in faiz artıracağıyla ilgili beklentilerin kripto paralar üzerinde satış baskısı yarattığı görüşünü savunuyor. Senenin ilk gününden itibaren kötü bir performans sergileyen Bitcoin'de, bu kötü performansın en büyük nedenlerinden birinin ABD'den gelen veriler ve açıklamalar olduğunun altını çizen Atakan Kaplan, “Sadece Bitcoin'de değil, Amerika endekslerinde de sert düşüşler yaşanan bir ocak ayını geride bıraktık. Bu durum, son dönemde bolca konuşulan endeksler ile Bitcoin arasındaki korelasyonun da zirve seviyelerine ulaştığı gerçeğinin bir yansıması olarak görülebilir. İçinde bulunduğumuz FED'in faiz artıracağı bu dönemde doların kuvvetlenmesi ve bunun da riskli varlıklardan para çıkışına neden olması bekleniyor. Bu senaryoda kriptolar üzerindeki satış baskısının da bir süre daha devam etmesi beklenir" diye konuşuyor.

Buna rağmen 2021'i 29 bin dolar alt seviye, 65 bin dolar üst seviye olmak üzere yatay bir kanal hareketi yaparak geçirdiğine dikkat çeken Kaplan, BTC kanal alt bandına doğru fiyat hareketlerini sürdürüp 3 bin dolar seviyelerine yakın fiyatlanabileceğinin altını çiziyor.

Geçmişte Bitcoin'in, FED'in parasal genişleme konusundaki kararlarına pozitif, sıkılaşma kararlarına ise negatif tepki verdiğine dikkat çeken Atakan Kaplan, şunları kaydediyor:

“Küresel çapta sıkı para politikalarına dair beklentilerin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde, riskli varlık sınıfında olan kripto paraların pozitif ayrışması beklenemez. Ancak enflasyon endişelerinin küresel çapta yoğun olduğu bu dönemde, enflasyona karşı korunma aracı olarak da sınıflandırılan Bitcoin'e kurumsal talebin devam ettiğini; hem dijital varlık fonlarına yaşanan pozitif para akışından hem de yeni alımlara dair haber akışlarından takip ediyoruz. Aynı zamanda zincir üstü verilere baktığımızda şu anki fiyat seviyelerinin uzun vadede yatırımcısini sevindirecek bölgelerde bulunduğunu söyleyebiliriz. Yatirimcılar, küresel çapta sıkı para politikalarına dair beklentilerin doları desteklediğini ve risk iştahını düşürerek riskli varlıklara olan talebi azaltabileceğini unutmadan, uzun vadeyi hedefleyerek parçalı alım stratejisi uygulayabilirler."

Bitcoin i neler bekliyor? Kripto paraların devi değerlenecek mi?

BYBIT "2022 PEK PARLAK OLMAYACAK"

Bybit Türkiye Operasyon Müdürü Celil Öztürk, merkez bankalarının 2022 ve 2023 senelerindeki faiz artırım gündeminin hisse senedi piyasaları başta olmak üzere kripto para piyasasında da düşüşü tetiklediğini savunuyor. Bu sebeple riskli piyasa varlıkları için 2022'nin çok parlak olmayacağını belirten Celil Çolak, 2022 yılına ilişkin şu öngörüyü açıklıyor:

“ABD'de ve dünya genelinde yaşanan enflasyon artışı ve bu artışın dramatik boyutlara ulaşması neticesinde, ABD özelinde 2022 sonu, Avrupa özelinde 2023 sonu beklenen faiz artışının bu beklentilerden erken bir dönemde ve kısa aralıklarla birden fazla olacak şekilde gerçekleşeceği beklentisi arttı. Bu artırımlar önümüzde aylarda gerçekleceğe benziyor. Şu an tüm sinyaller, merkez bankalarının 2022 yılı içerisinde birden fazla faiz artışına gideceği yönünde. Bu durum hiise senedi piyasaları başta olmak üzere geleneksel piyasalar ve kripto para piyasasında bir düşüşü tetikledi."

Metaverse çılgınlığı bitmiyor: Arsa fiyatları gerçek konut fiyatlarını aştı!

Kripto para yatırımcıları dikkat! Balinalar en fazla bu Altcoin’lere oynuyor!

Metaverse’ün inşaat ve yapı sektörüne getirecekleri masaya yatırılıyor!

Metaverse çılgınlığı tam gaz: Arsaların yarısı Türkler'de!

Altın yatırımcıları dikkat! Analistler açıkladı! Altın fiyatları haftaya bu seviyeleri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! Yüzde 1'e düşüyor!

Türkiye Ekonomi Modeli açıklandı! Altın, faturalar, enflasyon... İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön