03 / 05 / 2024

Bitcoin'i neler bekliyor? Kripto paraların devi değerlenecek mi?

Bitcoin'i neler bekliyor? Kripto paraların devi değerlenecek mi?

Kripto paralarda meydana gelen değer kaybı bütün dünyada paniğe neden oldu. Kısa vadede piyasanın amiral gemisi olan Bitcoin'in 29-40 bin seviyesinde kalacağı görüşünü savunuyor. Peki Bitcoin'i neler bekliyor? Kripto paraların devi değerlenecek mi?



'29 BİNİN ALTINA İNMEZ'

Fakat piyasaların bütün bu olumsuzlukları fiyatladığını ileri süren analistler, bu sebeple coinlerin amiral gemisi Bitcoin'in 29 bin dolar seviyesinin altına kalıcı biçimde düşmeyeceğini ileri sürüyor. Bu arada Bitcoin'deki düşüşün kesilmesinin ise diğer beklentisi yüksek coinleri pozitif etkileyeceğine vurgu yapılıyor. Yakın vadede güçlü bir yükseliş ise neredeyse hiç öngörülümüyor. Olası artışların Bitcoin'i 40 binin üzerine taşımaması halinde bunun tepki çıkışı olarak görülmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Fakat piyasalara ilgili bir iyi haberi de kurumsal yatırımcı tarafı veriyor. Kripto paralara yatırım yapan fonların düşen fiyatlarla coin almaya devam etmesi ya da en azından satış yapmamaları, yakın vade olmasa bile orta ve uzun vadeli bekleyişleri pozitife yükseltiyor.

DÜNYADA 16 BİN COİN VAR

Yine de coinlere ilişkin kafaların karışık olduğu bir dönemden geçiliyor. Bu sebeple uzmanlar, yatırımcıları kısa vadeli değil orta ve uzun vadeli yatırım yapmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Bu arada piyasada yaklaşık 16 bin coin projesi bakılan faiz artırımının ne oranda olacağına kilitlenmiş halinde. Bu beklenti de kripto paraların fiyatları üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra ABD Sermaye Piyasası Kurulu SEC'in bankalarla Şubat'ta gerçekleştireceği toplantısında spot Bitcoin saklama hizmet ve aracılığına izin verip vermeyeceği de belirli değil. Bu arada kripto piyasasını olumsuz etkileyen enerji krizinin devam etmesi, dünyayı etkisi altına alan jeopolitik gerginlikler de kripto paralar üzerinde baskı yaratıyor.

Bitcoin i neler bekliyor? Kripto paraların devi değerlenecek mi?

PARITEX BTC'DE DÜŞÜŞ SÜREBİLİR

Paritex CEO'su Özgür Serkan Uslu, BTC'de düşüşün devam etmesini öngörüyor. 30 bin dolarlar seviyelerinin dönüşün muhtemel seviyesi olacağına vurgu yapan Uslu, “Daha önce 70 bin dolar seviyelerini baz almış ve bu seviyeleri satım yeri olarak açıklamıştık. 69 binden geri çekilme gördük. Bu durumun ana sebebi doların maliyetinin yani borçlanmanın maliyetinin artması ile açıklanabilir. Faiz kararlarının endişeli bekleyişi BTC'nin diğer tüm yatırım araçlarında olduğu gibi düşmesinin temel nedenidir. BTC'nin çekiciliği volativitesinin yüksek olmasıdır. Yeni düşüşlerin gelmesi yeni yatırımcıların iştahını artıracaktır” diye konuştu. Son dönemde yaşanan değer kaybının aslında düşüşün sona erdiği anlamı taşımadığını belirten Özgür Serkan Uslu, önümüzdeki döneme ilişkin beklentilerini şu şekilde açıkladı:

"Bu seviyeler yeni alıcılar ile 50 bin dolar seviyelerini görmemizi sağlasa da 20 bin dolar seviyeleri Bitcoin için gerçek yatırım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Yeni zirvemiz 120 bin dolar civarı olarak tahmin edilebilir. Benim önerim yatırım için ayrılan miktarın birkaç parçaya ayrılması ve düşüşleri alım fırsatı olarak görmektir. Uzun soluklu düşünen bir yatırımcı mutlaka kazanacaktır.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön