14 / 05 / 2024

Biz 5G'ye henüz geçiyoruz ama...! Dünyanın gündeminde 6G var! 

Biz 5G'ye henüz geçiyoruz ama...! Dünyanın gündeminde 6G var! 

Türkiye daha 5G teknolojisine henüz geçerken, Araştırmacılar alt-terahertz frekanslarını kullanarak 2 kilometre (1,2 mil) boyunca bilgi göndermeyi başardılar.



Northeastern Üniversitesi'nden kıdemli araştırmacı Josep Jornet yaptığı açıklamada, "Optik problemler olmadan optik benzeri bağlantı sağlayabilecek bir teknoloji bulmamız gerekiyor ve biz terahertz teknolojisinin bu olduğunu tahmin ediyoruz," dedi.

Uzay ajansı sinyalleri almak için terahertz kablosuz sistemleri kullandığı için NASA teknolojisinden ödünç alınmak mecburiyetinde.  Zira ticari radyo bileşenleri bu frekanslara erişemiyor.

Biz 5G ye henüz geçiyoruz ama...! Dünyanın gündeminde 6G var! 

Jornet, "Teoride, denklemleri yapıyorsunuz ve işe yarayacak gibi görünüyor, fakat bu teoriyi oluşturmak için cihazın dahili olarak nasıl çalıştığına dair birçok varsayımda  bulunuyorsunuz," diyor ve ilave ediyor: "Çoğu zaman, bunu yaptığınızda, çalışmamasını beklersiniz, bu yüzden gerçekten çalışmasına oldukça şaşırdık."

Bu heyecan verici olsa da, çözülmesi gereken birkaç sorun var. Birincisi ve en önemlisi, bu terahertz frekansları 5G'ye göre manilere karşı daha hassas. Bu nedenle araştırmacılar, bu teknolojinin cep telefonlarına ulaşmadan önce, uydulardan iletişimde ve kırsal toplulukları kablolara bağlı olmayan daha iyi bir altyapı ile birbirine 
bağlamada kullanılabileceğini var sayıyorlar.

Samsung rekor üstüne rekor kırıyor! Teknoloji devini ikinci sıraya düşürdü

Android ama fiyat performans ürünü arayanlara! İşte Samsung Galaxy A23 ve özellikleri

Sır gibi saklanıyordu! Sonunda gün yüzüne çıkıyor


Geri Dön