23 / 05 / 2024

Björn Lenzmann kimdir? Hangi üniversiteden mezun? 

Björn Lenzmann kimdir? Hangi üniversiteden mezun? 

Dr. Lenzmann, Dortmund Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu ve 2001 yılında doktora çalışmalarını tamamlamıştır. 20 yıllık uluslararası deneyime sahip olan Dr. Lenzmann, Denizbank Risk Officer ve Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi'dir.



Dr. Lenzmann, 2001 yılında Dortmund Üniversitesi'nden Fizik bölümünden doktora derecesi ile mezun olduktan sonra, risk yönetimi, danışmanlık ve veri analizi alanlarında 20 yılı aşkın uluslararası deneyime sahip olmuştur. Kariyerine 1996'da Dortmund Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak başlayan Dr. Lenzmann, 2001-2005 yılları arasında Commerzbank'ta operasyonel risk ölçüm ekibini yönetmiş ve daha sonra kıdemli piyasa riski yöneticisi unvanını almıştır. 2006-2008 yılları arasında KPMG'de kıdemli direktör olarak görev yapmıştır.

2008'de Emirates NBD'ye operasyonel risk grup müdürü olarak katılan Dr. Lenzmann, Ağustos 2010'dan itibaren Genel Müdür Yardımcısı ve Operasyonel Risk Grubu Başkanı olarak görev yapmıştır. Operasyonel risk, siber risk yönetimi, iş sürekliliği yönetimi, itibar riski, dış hizmet alımı, suiistimal inceleme ve önleme, şirket birleşmeleri ve dijital bankacılık gibi alanlarda sorumluluklar almıştır. Mart 2021'den bu yana, DenizBank A.Ş.'de Yönetim Kurulu ve Denetim ve Risk Komitesi Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Dr. Lenzmann, Avrupa, Orta Doğu ve Asya'da çok uluslu ve çapraz fonksiyonlu ekiplerin yönetiminde geniş bir tecrübeye sahip olmuştur. Kariyeri boyunca, perakende bankacılık, servet yönetimi, özel bankacılık, kurumsal bankacılık, sermaye piyasaları ve hazine, dijital bankacılık, sigorta, varlık yönetimi, finansal aracılık ve ödeme hizmetleri gibi alanlarda risk yönetimi çerçeveleri kurarak başarılı bir şekilde yönetmiştir.


Geri Dön