12 / 05 / 2024

BM kalkınma uzmanları açıkladı! Depremden sonra en az 500 bin yeni konut gerekiyor!

BM kalkınma uzmanları açıkladı! Depremden sonra en az 500 bin yeni konut gerekiyor!

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinde ölenlerin sayısı 43 bini geçerken, BM kalkınma uzmanları konu ile ilgili açıklamalarında, ülkenin güneyinde 1,5 milyon kişinin evsiz kaldığına ve en az 500 bin yeni evin inşa edilmesi gerektiğini aktardı. İşte ayrıntılar... 



Sözcü'den Tayfun Hopalı'nın haberine göre; UNDP Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton, Türkiye'de 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketine ilişkin açıklamasında tahminen 116 ila 210 milyon ton molozun temizlenmesi gerektiğininin altını çizdi. 

"Size bir referans çerçevesi vermek gerekirse, 1999 yılında Türkiye’de meydana gelen büyük depremde, şu anda gördüğümüzün yarısından daha az olmasına rağmen çok sayıda can kaybı yaşanmış ve 13 milyon ton moloz ortaya çıkmıştı" açıklamasında bulunan Louisa Vinton, acil barınma ihtiyacı olan insanlar ve bölgeden temizlenmesi gereken tahmini 116 milyon ila 210 milyon tonluk molozla, deprem bölgesinde göz korkutucu bir yeniden yapılanma probleminin olduğunu vurguladı. 

BM kalkınma uzmanları açıkladı! Depremden sonra en az 500 bin yeni konut gerekiyor!

Geçmişte Nepal, Haiti, Lübnan ve Ukrayna’da yaşanan deprem ve patlamalardan sonra yaşanan felaketlerde UNDP, molozların çevresel açıdan güvenli olarak ele alınmasını sağlamak amacıyla projelere ortak oldu. 

Vinton, konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında "Molozların büyük bir kısmı inşaat için geri dönüştürülebilir ve kısa vadede gelir elde etmenin bir yolu olarak da kullanılabilir" ifadelerine yer verdi. 

BM kalkınma uzmanları açıkladı! Depremden sonra en az 500 bin yeni konut gerekiyor!

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler büyük yıkıma sebep oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından deprem sonrasında yaşanan can kayıpları ve hasarın boyutu ile ilgili sık sık bilgiler veriliyor. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, en son açıklamasında Türkiye'nin 11 ilinde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinde 43 bin 556 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. 

AFAD bölgede artçı depremlerin sürdüğünü duyurdu. Gelen açıklamada "6 Şubat Pazarcık 7.7 ve Elbistan 7.6 Kahramanmaraş depremleri ile 20 Şubat Defne 6.4 Hatay depremlerinden sonra bölgede 7200'ün üzerinde artçı deprem yaşandı" ifadeleri kullanıldı. 

Deprem uzmanından korkutan açıklama! İstanbul'daki enkaz 24 saat çalışılsa bile 3-5 senede kaldırılır! 

Evim Yuvan Olsun kampanyasına bugün itibarıyla 5 binden fazla başvuru geldi!

Türkiye İhracatçılar Meclisi bin konteyner ve prefabrik konut yapacak!


Geri Dön