03 / 05 / 2024

Bodrum Çarşı'da icradan 950 bin TL'ye satılık kargir ev!

Bodrum Çarşı'da icradan 950 bin TL'ye satılık kargir ev!

Bodrum 2. İcra Dairesi; Bodrum Çarşı'da yer alan kargir evi 8 Ocak 2015 günü satışa çıkarıyor. Söz konusu evin fiyatı 950 bin TL olarak belirlendi.



Bodrum 2. İcra Dairesi; Bodrum Çarşı'da yer alan kargir evi satışa çıkarıyor. Söz konusu evin fiyatı 950 bin TL olarak belirlendi. 


İhalesi; 8 Ocak 2015 günü 11:00- 11:05 arasında Bodrum Adalet Sarayı 2. İcra Müdürlüğü Koridoru Önü'nde açık artırma suretiyle yapılacak. 



İhale ilanı: 


GM.SATIŞ 

2 NCİ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2013/4026


T.C. BODRUM 2. İCRA DAİRESİ


2013/4026 ESAS


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NOTU TAŞINMAZIN


Özellikleri : Muğla İli Bodrum İlçesi Çarşı Mahallesi 4 Cilt 316 Sayfa No 184 Ada 13 Parsel 128,11 m2 Yüzölçümlü Avlulu Kargir Ev nitelikli taşınmaz. Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden gelen 09/07/2013 tarih ve 6085 sayılı yazı ekinde konu taşınmazın 3. Derece Arkeolojik sit ve kentsel sit alanında kaldığı , bölgesel konut alanı olduğu , yapılaşma koşullarının Taks % 60 ,Kaks % 120, Minimum parsel büyüklüğünün 200 m2 olduğu belirtilmiştir.Konu taşınmaz Bodrum Cumhuriyet Caddesi (Bodrum Barlar Sokağı) üzerinde bulunan Hilmi Uran Meydanındaki Aya Yorgi Kilisesinin arkasında yer almaktadır.Bodrum şehir merkezinin en yoğun caddesi ile konu taşınmaz arasında Aya Yorgi Kilisesi bulunmaktadır. Barlar sokağı ve çevresi Bodrumda turizm ticaretinin en yoğun olduğu alanlardan biri olup bu alandaki yapılaşma yoğunluğu % 100 , yapılaşma türü kentseldir. Cadde üzerindeki taşınmazların tamamı yaz - kış turizm ticaretine yönelik işletmeler olup bu cadde üzerindeki işyerlerlirinin çoğu 24 saat açık işletmeler olarak çalışmaktadır. Konu taşınmaz ise caddeye 20 m mesafede taşlık sokak üzerinde yer almaktadır. Taşınmaz Bodrum Şehir merkezinde olması itibarı ile mevcut tüm alt yapı hizmetlerinden faydalanmaktadır. Toplam 128,11 m2 yüzölçümlü olan taşınmaz üzerinde üç katlı betonarme bina bulunmakta olup bu binanın her bir katının ayrı bağımsız bölüm gibi kullanıldığı görülmüştür. Yapılan incelemelerde konu taşınmazın üzerindeki binanın en alt katının iş yeri (berber dükkanı ve arkasında depo ) orta ve üst katlarının ise ayrı daireler olarak imal edildiği ve bu amaçlı kullanıldığı belirlenmiştir.Taşınmaz üzerindeki bina tabanda taşınmazın tamamı üzerinde konumlandırılmış olup toplamda (3 katta toplam) 360 m2 'yi aşkın inşaat alanına sahiptir. Keşif tarihi itibarı ile taşınmaz üzerindeki binanın orta ve üst kat daireleri kapalı olduğu için içerisine girilememiştir .Dışarıdan yapılan incelemelerde konu parsel üzerindeki binanın 3 .Sınıf 3A Grubu yapı olarak imal edildiği , en alt kat taşlık sokak cephesinin ise işyeri (berber dükkanı) olarak kullanıldığı . dış cephe boyalarının yıprandığı . imalat eksiğinin olmadığı görülmüştür.


Yüzölçümü : 128,1 l'm2


Kıymeti : 950.000,00 TL


KDV Oranı : %18


Kaydındaki Şerhler : 3. Derecede Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığıdır.27/01/1987 YEV: 231


3402 sayılı kanunun 22. Maddesinin 2. fıkrasının (a) bendi uygulamasına tabidir.


1. Satış Günü : 08/01/2015 günü 11:00- 11:05 arası


2. Satış Günü : 09/02/2015 günü 11:00 - 11:05 arası


Satış Yeri : Bodrum Adalet Sarayı 2. İcra Müdürlüğü Koridoru Önü Bitez - Bodaım / MUĞLA


Satış şartlan :


1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/4026 Esas sayılı dosya numarasıyla müdiirlüğüırmz£l}aşvurmaları ilan olunur.23/10/2014 


İhale ilanı için tıklayın



Geri Dön