29 / 04 / 2024

Bodrum'daki makilik ve otluk yangını kontrol altına alındı!

Bodrum'daki makilik ve otluk yangını kontrol altına alındı!

Bitez beldesindeki otluk ve makilik alanda akşam saatlerinde çıkan yangın ekiplerin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı bölgede bulunan 1 villa ve tarım arazileri yanmaktan son anda kurtarıldı.




Bodrum bağlı Bitez beldesindeki otluk ve makilik alanda akşam saatlerinde çıkan yangın ekiplerin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı.


 Bodrum'a bağlı Bitez beldesi Balcılar mevkisindeki otluk ve makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, Bodrum, Ortekanet-Yahşi, Bitez, Konacık, Turgutreis itfaiyeleri ile Milas Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 1 uçak 1 helikopter, Akut ekipleri ve yaklaşık 30 orman işçisi müdahale etti.


Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangında bölgede bulunan 1 villa ve tarım arazileri yanmaktan son anda kurtarıldı. Tarla sahipleri ise bahçe hortumlarıyla su tutarak yangının büyümesini engelledi.


Bodrum Akut Temsilcisi Saadettin Uslu, yangının kontrol altını alındığını ifade ederek, soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. 


Sarp arazi nedeniyle ekiplerin ulaşamadıkları bölgelere havadan müdahale edildi. Yangında yaklaşık 2 hektarlık makilik alanın zarar gördüğü öğrenildi.


AA


Geri Dön