05 / 05 / 2024

Boğaz manzarası ranta dönüştürülüyor!

Boğaz manzarası ranta dönüştürülüyor!

,Boğaz manzarasına sahip en güzel yerlerden biri olan Nakkaştepe’deki yapılaşmaya, İBB el koydu. Belediye yetkilileri, Nakkaştepe'de yapımı süren kafeteryanın inşaat faaliyetlerinin durdurulduğunu, yasal işlem başlatıldığını söylediler.




ÜSKÜDAR Fethi Paşa Korusu’nda, geçtiğimiz günlerde şüpheli bir şekilde yanan Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün, yaklaşık 900 metre kuzeyinde kalan Nakkaştepe’nin cazibesi risk yaratıyor. İstanbul Boğazı’nın güzelim manzarasını tek başına mülkiyetine geçirmeye çalışan anlayış ile manzarayı ranta dönüştürmeye çalışan anlayış kamu aleyhine çalışıyor. Halkın rahatlıkla gidip görebileceği yerler birer birer kapatılıyor. Ya özel mülk ile ya da sadece zenginlerin gidebileceği kafe ve lüks lokantalarla.


 KAPALI ALAN BÜYÜTÜLDÜ

Bu durumun son örneklerinden biri de, Nakkaştepe Babanakkaş Sokak ile Mandıra Sokağı'nın kesiştiği noktada bulunan kafe. Çevrede yaşayan vatandaşlar, söz konusu kafenin kapalı alanını büyüterek, sokaktan gelip geçenlerin dahi Boğazı görmesini engellemesinden şikayet ediyor. İki aydır devam eden çalışmalar ile yaklaşık 100 metrekarelik alanın 500 metrekareye çıkartıldığını iddia eden vatandaşlar, yetkililerin şikayetleri dikkate almamasından yakınıyor. Çevrede yaşayan vatandaşlar, konuyla ilgili olarak şunları söylediler: “Defalarca Üsküdar ve Büyükşehir Belediyesi ile Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne yaptığımız şikayetler ve ihbarlar, ilgili kurumların topu birbirlerine atmaları nedeniyle sonuçsuz kalmış ve İstanbul’da Nakkaştepe’de, Boğaziçi’nde imarsız bir arsada, bir bina yükselmiştir.”


YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı yetkilileri, konuyla ilgili inceleme yaptırdıklarını belirterek şunları söylediler: “Söz konusu yerde bir kafeterya faaliyet gösteriyor. Kafeteryanın yenilenmesi ile ilgili bir çalışmanın olduğu tespit edilmiştir. Çalışma durdurularak, yasal işlemler başlatılmıştır.”



Yurt Gazetesi


Geri Dön