30 / 04 / 2024

Boğaziçi Köprüsü Ortaköy Viyadüğü’ndeki tehlikeli taşlar kırıldı!

Boğaziçi Köprüsü Ortaköy Viyadüğü’ndeki tehlikeli taşlar kırıldı!

Boğaziçi Köprüsü Ortaköy Viyadüğü’nde bir süredir tehlike oluşturan taşlar, Karayolları ekipleri tarafından kontrollü olarak kırıldı. Bir grup Karayolları görevlisi ise taşların düştüğü bölgede güvenlik çemberi oluşturdu.



Boğaziçi Köprüsü Ortaköy Viyadüğü’nde bir süredir tehlike oluşturan taşlar, Karayolları ekipleri tarafından kontrollü olarak kırıldı. Balyoz darbeleri ile kırılarak viyadükten aşağı düşen taşlar, tehlikenin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. Boğaziçi Köprüsü bağlantı yolunu oluşturan Ortaköy Viyadüğü'nden bir süredir dökülen taşlar, Beşiktaş Mecidiye Mahallesi sakinleri için tehlike oluşturuyordu. Son günlerde düşen taş sayısının artması üzerine harekete geçen Karayolları ekipleri, sabah saatlerinde Ortaköy Viyadüğü'nde incelemelerde bulundu. Bir grup Karayolları görevlisi ise taşların düştüğü bölgede güvenlik çemberi oluşturdu.


Yapılan incelemeler ardından tehlike oluşturan beton parçalarını kontrollü bir şekilde kırılmasına karar verildi. Taşların düşeceği bölgedeki vatandaşları uyararak uzaklaştıran ekipler, anons ederek araç sahiplerinden de otomobillerini çekmelerini istedi. Güvenliğin sağlanmasının ardından viyadük üzerindeki ekipler balyoz darbeleri ile tehlike oluşturan beton parçalarını kırmaya başladı. Kontrollü bir şekilde aşağı düşen beton parçalarının şiddeti, Mecidiye Mahallesi'nde yaşanan tehlikenin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. Aşağı düşen taşlar nedeniyle bazı banklarda da hasar meydana geldi. Bir saat süren çalışmaların ardından köprüdeki tehlikeli beton parçaları temizlendi.


Karayolları ekipleri, viyadükteki hasarın taşıyıcı bölümde değil, kaplama için kullanılan beton parçalarda meydana geldiğini ve endişelenecek bir durum olmadığını belirtti.


Mecidiye Mahallesi Muhtarı Cemal Şensöz, "Dün dev taşlar düşmüştü. Bugün Karayolları ekipleri geldi. İşte ne kadar tehlikeli olduğunu görüyorsunuz. Çok şiddetli düşüyor. Umarım bu bir çözüm olur ve kimsenin burnu kanamaz" dedi.


Sabah Gazetesi


Geri Dön