30 / 04 / 2024

Borç krizindeki gayrimenkul devi iflasa doğru ilerliyor!

Borç krizindeki gayrimenkul devi iflasa doğru ilerliyor!

Çin'in önde gelen emlak ve inşaat şirketi Evergrande’nin borç krizi derinleşiyor. Şirket iflasa doğru ilerliyor. İşte detaylar...



Evergrande'ye ilişkin borç krizinde piyasaların korktuğu başına geldi. Çin’in en büyük şirketlerinden ve inşaat ile gayrimenkul alanında dünyanın en büyük yatırımcılarından olan Evergrande kriz derinleşiyor.

Çin’de gayrimenkul devi Evergrande’nin borç krizi gün geçtikçe derinleşiyor. Grubun Çin anakara merkezli iştirakı Hengda Real Estate Group adındaki iştirak 4 milyar yuanlık tahvilde 25 Eylül tarihli anapara ve faiz ödemesini gerçekleştiremedi.

Yaşanan gelişmelerin ardından Evergrande’nin hisseleri yüzde 20'den fazla düşüş olurken şirketin alacaklılarıyla yeni bir anlaşmaya varamaması olasılığında ise batmayla karşı karşıya kalabileceği ve tüm operasyonlarının durdurulabileceğine dair endişeler de tekrardan gün yüzüne çıktı.

Grubun Çin anakara merkezli iştirakı Hengda Real Estate Group adındaki iştiraki 4 milyar yuanlık (547 milyon dolar) tahvilde 25 Eylül tarihli anapara ve faiz ödemesini yapamadı.

Borç krizindeki gayrimenkul devi iflasa doğru ilerliyor!

YÖNETİCİLER GÖZALTINA ALINDI

İnşaat sektöründe dünyanın en büyük yatırımcılarından olan şirketler grubunun, vadesi dolan borçlarını yeniden yapılandırmak için hazırladığı plan, düzenleyici kurumların ve adli makamların yürüttüğü soruşturmalar nedeniyle çıkmaza girdi.

Pekin merkezli haber kuruluşu, Caixin ve birçok mevcut ve eski Evergrande yöneticisinin yetkililer tarafından gözaltına alındığını kaydetti.

Caixin, tutuklananlar arasında eski finans patronu Pan Darong'un ve eski CEO Xia Haijun da bulunduğunu bildirdi.

Hengda, martta da 2020 ihraçlı tahvilinde faiz ödemesini kaçırmıştı.

Şirket tarafındna yapılan açıklamada “aktif bir şekilde” tahvil yatırımcılarıyla beraber çözüm bulunması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirdi.

Borç krizindeki gayrimenkul devi iflasa doğru ilerliyor!

TÜM VARLIKLAR SATIŞA ÇIKARILABİLİR

Evergrande'nin Yeniden yapılandırmanın başarısız olması ve alacaklılarıyla yeni bir anlaşmaya varamaması olasılığında tasfiyeyle karşı karşıya kalabilir, varlıkları satılabilir ve tüm operasyonlar durdurulabilir.

Evergrande hisseleri Pazartesi günü düşüş yaşadı, Hong Kong'da yüzde 21'den fazla düşüş kaydetti ve diğer Çinli emlak geliştiricilerinin hisselerini de düşürdü.

KRİZ 2021'İN SONUNDA PATLAK VERDİ

Daha önce Çin'in en büyük 2.emlak şirketi olan Evergrande, 2021 senesinin sonunda alacaklılara karşı mali yükümlülüklerini karşılayamadı ve emlak sektöründe ekonominin geneli üzerinde baskı yaratmaya devam eden bir krizin fitilini ateşledi. Eski bir Çinli yetkili ise günlerde Çin'in 1,4 milyarlık nüfusunun tamamından fazlasını barındıracak kadar boş evin olduğunu ifade etti.

Emlak sektörü çöküyor: 1.4 milyar nüfuslu ülkede milyonlarca ev boş!

Opel Combo Cargo'nun yeni fiyatları açıklandı! Ticari araç arayanlar hemen bu faiz kampanyasına bakın!

Benzinin litresi bu gece tam 1 lira 94 kuruş ucuzlayacak! İstanbul, Ankara,  İzmir  yeni benzin fiyatları açıklandı! 

 


Geri Dön