27 / 04 / 2024

Borç ödemek için dikkatsiz davranırsanız başınıza bu gelebilir!  Gelir İdaresi Başkanlığı uyardı

Borç ödemek için dikkatsiz davranırsanız başınıza bu gelebilir!  Gelir İdaresi Başkanlığı uyardı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezası ödemeleri ile alakalı sahte internet sitelerine paranızı kaptırılmamasına karşı uyardı.



 GİB'den yapılan açıklamada, "Başkanlığımız aracılığı ile elektronik ortamda sunulan hizmetlerin var olduğu İnteraktif Vergi Dairesinin logosu ve ekran görüntüleri kullanılarak özellikle Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Trafik Para Cezası (TPC) ödeme işlemlerine ait sahte internet siteleri oluşturulduğu tespit edilmiştir. Bu tarz sahte internet siteleri ile mükelleflerin kredi kartı, şahsi bilgileri vb. usulsüz bir halde ele geçirilmeye çalışılmaktadır." denildi.

Açıklamada şöyle devam edildi: "Mükelleflerimizin sahte internet siteleri sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için, Başkanlığımız ile alakalı her türlü işlemlerinin (MTV ve TPC ödeme vb.) tarayıcıya www.gib.gov.tr yazılarak yapılmasına, ödeme işlemlerinin de Başkanlığımız resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması yahut tarayıcıya anlaşmalı bankanın internet sitesi adresinin yazılarak yapılmasına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatırız.

Borç ödemek için dikkatsiz davranırsanız başınıza bu gelebilir!  Gelir İdaresi Başkanlığı uyardı

Konuyla alakalı hak kayıplarının önüne geçilmesi için mağduriyet ve şikayetlerin şahsi olarak adli makamlara bildirilmesi gerekmektedir."
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön