09 / 05 / 2024

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.



PARA CEZALARI DA YAPILANDIRILACAK

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına’ ilişkin kanun kapsamında, 31 Aralık 2022'den önce işlenen fiillere ilişkin olup yapılandırma son başvuru tarihine kadar tebliğ edilen idari para cezalarına yapılandırma imkanı getiriliyor.  

TEK SEFERLİK EK VERGİ ALINACAK

‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına’ ilişkin kanun kapsamında; Kurumlar Vergisi mükelleflerinden tek seferlik ek vergi alınması da karara bağlandı. Ancak Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerdeki vergi mükellefleri kapsam dışında olacak.

Borç yapılandırmasına göre depremde yıkılan ya da ağır hasar gören binalara yönelik de çeşitli kararlan alındı. Kanuna göre, işverenlerin, deprem felaketlerinden etkilenen çalışanlarına yardım için sağladıkları menfaatler üzerinden vergi ve prim kesintisi yapılmayacak. Ayrıca depremden etkilenenlere sahibi oldukları konutları ikamet amacıyla bedelsiz olarak kullanıma sunan konut sahipleri için emsal kira bedeli uygulanmaması karara bağlandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön