05 / 05 / 2024

Borçların faizleri bir bir silinecek! Meclis’te kabul edildi!

Borçların faizleri bir bir silinecek! Meclis’te kabul edildi!

Öğrenim kredisi borçlarının faizleri ve aynı zamanda enflasyon farklarının silinmesini içeren düzenlemelerin de bulunduğu torba teklifin ilk 25 maddesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İşte detaylar…



ÜÇ KEZ ERTELEME HAKKI

Eğer öğrenci iş bulamadı ise durumu belgeleyerek erteleme talep edecek. Borcunu erteleme talebinde bulunduğu zaman borçlunun çalışmadığının SGK’dan teyit edilmesi durumunda borcuna ilk sene herhangi bir ilave olmayacak yani borcu sabit bulunacak. Sonraki senelerde ise her sene için verilen miktara yüzde 10 eklenerek kredi borcu hesaplara alınacak. Fakat ilgili senede TÜFE’nin yüzde 10’dan az olması halinde bu oran gerçekleşecek. Erteleme işlemi de en fazla üç kez yapılabilecek.

ASKERLİĞE DENK GELİRSE

Borçlu öğrenci, vatani görevini gerçekleştiriyor ise herhangi bir ek yapılmaksızın askerlik döneminin sonuna kadar da kredi borcu ertelenecek. Maddi ya da hukuki sebepler ile takibinde yarar bulunmayan ve aynı zamanda yılları bütçe kanunlarında gösterilen ücretleri aşmayan kredi borçları silinecek.

KATKI KREDİSİNDE DURUM

Katkı kredisi borcu ödemelerinde de yine aynı şekilde bu esaslar uygulanacak. Zamanında ödenmeyen taksitlere, vadesinden itibaren gecikme zammı verilecek. Öğrenimi sırasında ya da öğrenimden sonra ölenlerin ya da yüzde 90 ve üzeri engel sahibi bulundukları tam teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulu aracılığı ile tespit edilenlerin kalan borçları silinecek. Kredi alan ya da kredi borcunun ödeme zamanı henüz gerçekleşmemiş kişilere, öğrenim ve katkı kredisi olarak verilen ücretlere endeks hesaplanmayacak. Kredi geri ödemesi süren ya da borçları vergi dairesine takip için bildirilmiş olan kişilere, öğrenim ve katkı kredisi şeklinde verilen tutarlara ek edilmiş endeks tutarları silinecek.

Borçların faizleri bir bir silinecek! Meclis’te kabul edildi!

Hesaplarınızı hemen kontrol edin! 3 bin 336 lira yatacak! Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım aylığı Ekim 2022…

Akıllarda tek soru! Euro ne olacak? Euroda endişe devam ediyor!

Akaryakıta indirim mi geliyor! Düşüş başladı! Opet, PO, BP, Total, Shell 16 Ekim fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön