28 / 04 / 2024

Borçlar teker teker silinecek! Peki sizin de borcunuz silinecek mi? Siz de listede var mısınız? Hemen tıklayın

Borçlar teker teker silinecek! Peki sizin de borcunuz silinecek mi? Siz de listede var mısınız? Hemen tıklayın

Faturaların % 80'ininin sübvanse edilmesinin ardından yeni icra düzenlemesi ile 10 milyona yakın olan icra dosyasının da temizlenmesi sağlanacak. İşte detaylar…



Dar gelirli kişilerin küresel krizin yansımaları olan enerji fiyatlarındaki artıştan negatif yönde etkilenmemesi için faturaların % 80'ini sübvanse eden hükümet, yeni icra düzenlemesi ile birlikte 10 milyona yakın icra dosyasının da temizleyecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı ‘Millete Sesleniş’ konuşmasında açıkladığı dar gelirli kişilerin icra ve haciz sorunlarının çözüme kavuşturulması için yapılan düzenleme kısa süre içinde hayata geçecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasından sonra Genel Kurulun ilk gündem maddelerinden biri olacak olan yasa teklifi ile 2 bin Türk Lirası’nın altındaki borçları kapsayan yaklaşık 10 milyon icra dosyasını kapatacak.

İKİ AŞAMALI DESTEK PLANI
AHaber’in aktarımına göre; destek paketi iki aşamalı şekilde olacak. Çalışmaya göre, 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış olan 2 bin Türk Lirası ve altındaki alacaklar gider gösterilerek vergiden inecek ve bu şekilde tasfiyeleri sağlanacak.

Düzenleme dahilinde, gerçek kişilerin varlık yönetim şirketleri ve aynı şekilde işletme hesabına göre defter tutan şirket ya da kurumlara olan borçları bulunmuş olacak. Bu şekilde bu kapsamdaki kişilerin borcu kamu maliyesinden karşılanmış olacak. Paket kapsamı dahilinde temel ihtiyaçlara tekabül eden elektrik, su, doğalgaz ve telefon aboneliklerinden de kaynaklanmış olan borçlar yer alıyor.

Ailelerin birden fazla olan icra dosyası kapsam dahilinde olabilecek. Paketin ikinci kısmında ise takibi varlık yönetim şirketleri tarafından gerçekleştirilen icradaki borçlar oluşturacak. Bir milyona yakın kişinin varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 Türk Lirası’na kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet üstlenecek.

Borçlar teker teker silinecek! Peki sizin de borcunuz silinecek mi? Siz de listede var mısınız? Hemen tıklayın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön