14 / 05 / 2024

Borcunu ödeyemeyenlerin borcunu devlet üstlenmişti! Düzenlemenin detayları netleşiyor

Borcunu ödeyemeyenlerin borcunu devlet üstlenmişti! Düzenlemenin detayları netleşiyor

Hükümet tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik atılan adımlara bir yenisi daha geldi. İcra ve haciz sorununu çözmek için atılan yeni pakette ailelerin birden fazla icra dosyası kapsam dahilinde kapatılıyor. Gelecek olan düzenleme toplam 9 milyon dosyayı kapsıyor. İşte ayrıntılar...



BORÇLAR İCRADAN DÜŞECEK
Bu düzenleme ile 2 bin liraya kadar olan borçlar icradan düşmüş oluyor. Adalet, Hazine ve Maliye, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının bir ay süresince teknik çalışmasını yürüttüğü yeni icra düzenlemesinin yasalaşmasıyla 2 bin liraya kadar olan borçları kapsayan icra dosyaları tasfiye edebiliyor.

DÜZENLEME NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?
Kanun değişikliği çalışmalarına Adalet Bakanlığınca başlandı, düzenlemenin yeni yasama döneminin 1 Ekim'de başlamasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) gündemine gelmesi beklenmekte.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön