30 / 04 / 2024

Bornova'daki yeşil alan satışına tepki geldi!

Bornova'daki yeşil alan satışına tepki geldi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na devredildiğini ifade eden Kamil Okyay Sındır, "İmar planlarında kentsel yeşil alan olarak kayıtlı olan arazi, plan değişikliği ile konut ve ticaret alanına dönüştürüldükten sonra satışa çıkarıldı" diye konuştu




Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, imar planlarında kentsel yeşil alan olarak kayıtlı bulunan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü arazisinin, plan değişikliği ile konut ve ticaret alanına dönüştürüldükten sonra satışa çıkarıldığını belirterek, "Arazinin beton yığınına dönüştürülmesinin kararı verildi" dedi. Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda dün bir araya gelen Yeşil  İzmir  Dayanışması üyesi grup, sloganlar atarak Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün bulunduğu "ağaçlı yol"a yürüdü. 


"Ağaçlı yol" olarak bilinen 400 dönüm alanın, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile 24. Şube Şefliği'nin yer aldığı 100 dönümlük bölümünün Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na devredildiğini ifade eden Sındır, "İmar planlarında kentsel yeşil alan olarak kayıtlı olan arazi, plan değişikliği ile konut ve ticaret alanına dönüştürüldükten sonra satışa çıkarıldı" diye konuştu. "#direnağaçlıyol", "Bilim parkına gidiyoruz, AVM'ye değil", "AVM değil bilim parkı istiyoruz" yazılı dövizler taşıyan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı. 


Sol


Geri Dön