06 / 05 / 2024

Borsa çok sert düştü, düşüşün ardındaki sebep ne?

Borsa çok sert düştü, düşüşün ardındaki sebep ne?

Borsa'daki sert düşüş nedeniyle devre kesici uygulanırken, Sermaye Piyasası Kurulu da bir açıklama yaparak piyasa bozucu hareketlerin yakından takip edildiğini vurgulandı.



Yarın neler takip edilecek?

Piyasalarda yarın yurt içinde veri gündeminin yoğun olmadığı, yurt dışında ise Japonya'da enflasyon, Almanya'da ÜFE, ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının öne çıkacak. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 3.150 puanın destek, 3.440 ve 3.500 seviyelerinin direnç konumunda bulunduğunu ifade etti.

SPK'dan açıklama

Öte yandan Sermaye Piyasaları Kurulu SPK borsada spekülasyon iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada piyasa bozucu hareketlere karşı gözetim ve denetimin sürekli olarak yapıldığı belirtildi. SPK açıklamasına, "Pay senetlerinde yapılan işlemler Borsa İstanbul tarafından anlık olarak takip edilirken, Kurulumuz da gerçek ve tüzel kişilerin piyasa bozucu hareketlerine karşı gözetim ve denetimini sürekli olarak yapmaktadır. Kurulumuz, yasalar çerçevesinde, yatırımcıların korunmasını ve sermaye piyasasının gelişimini ön planda tutmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

 

Dalgalı seyirde yatırımcı ne yapmalı? İşte 10 önemli tavsiye

Borsada düşüş başladı bundan sonra ne olacak?

Borsada düşüş alım fırsatı mı?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön