06 / 05 / 2024

Borsada düşüş başladı bundan sonra ne olacak?

Borsada düşüş başladı bundan sonra ne olacak?

Borsa İstanbul'da dün (13 Eylül 2022) yüzde 6'ya yaklaşan düşüş nedeniyle devre kesici uygulanmış ve ikinci seans tamamlanamamıştı. Bugüne de (14 Eylül 2022) düşüşle başlayan BIST'te ibre yukarı mı aşağı gidecek.  Yatırımcı nasıl hareket etmeli?



Borsa güne düşüşle başladı endeks yüzde 1.01 oranında geriledi ve BIST 100 endeksi 3392 puanı gördü. Bu düşüş, bankacılık hisseleriyle sürdürülen rallinin bittiği anlamına mı geliyor yoksa bir düzeltme yaşanacak ve arkasından yükseliş devam mı edecek?

Borsa İstanbul'da aralık ayından bu yana iki ralli yaşandı. Ekim-Aralık 2021 rallisi 42 gün sürdü. Ardından gelen Aralık 2021-Şubat 2022 düzeltmesi 50 gün sürdü. Düzeltmeden sonra yeni bir ralli başladı. Mart -Mayıs 2022 arasında süren ralli 39 gün devam etti. Ardından gelişen Mayıs-Temmuz 2022 düzeltmesi ise 53 gün sürdü. Ardından da Temmuz ayında başlayan ve düne (13 Eylül 2022) kadar süren 40 günlük ralli yaşandı. Peki bundan sonra Borsa İstanbul'da neler olacak?

Milliyet Yazarı Zeynep Aktaş bundan sonra yaşanacaklara dair iki senaryo çizdi. Bir hafta içinde yeni bir düzeltme hareketinin geleceğini tahmin eden Aktaş şunlara dikkat çekti:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön