19 / 05 / 2024

Borsada düşüş başladı bundan sonra ne olacak?

Borsada düşüş başladı bundan sonra ne olacak?

Borsa İstanbul'da dün (13 Eylül 2022) yüzde 6'ya yaklaşan düşüş nedeniyle devre kesici uygulanmış ve ikinci seans tamamlanamamıştı. Bugüne de (14 Eylül 2022) düşüşle başlayan BIST'te ibre yukarı mı aşağı gidecek.  Yatırımcı nasıl hareket etmeli?



Düzeltme Aralık ayına kadar devam edecek mi?

Son yaşanan iki rallide yani aralık ve mart rallisinde yükselişler 39-42 gün arasında sürmüştü. Endeks son hareketinde 40 gündür yükseliyordu. Bir hafta içerisinde (dün başladı) aralık ayına kadar sürecek bir düzeltme sürecine girilebilir. Bu düzeltme 50 gün sürebilir. Hisse bazında bazı hareketler olabilir. 50 gün sonra ise yeni bir ralli başlar ve 42 gün de bu ralli sürer. Aktaş'ın ikinci senaryosu ise borsada yükselişin sürmesi ve rallinin 42 gün daha sürerek toplam da 84 gün sürmesi şeklindeydi.  

Borsa yatırımcısı bundan sonra nasıl hareket etmeli?

1 Borsada oluşabilecek senaryoları göz önünde bulundurarak riskli gün içi işlemlere girilmemeli.

2 Kredili işlemler ve açığa satışlar bu dönemde oldukça riskli.

3 Aynı sektör içerisinde değerleme oranları ucuz kalan hisselerdeki ppotansiyel göz önünde bulundurulabilir.

4 Hisseler enflasyonist dönemlerde yüzde 400’lere varan getirilere ulaşabiliyor. Bu nedenle güçlü hisselerde kalıp sabırlı hareket etmek uzun vadede kazanç kapılarını açacaktır.

5 Hisse senedi seçmekte zorlananlar hisse fonlara yönelebilir.

 

İşte çok merak edilen o soru! Borsa'da çok kazananlar aslında kimler

Yatırım Uzmanı Doğan'dan şok uyarı: Çok can yakabilir

Borsada neler oluyor, yükseliş devam edecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön