27 / 05 / 2024

borsaya yatırım

borsaya yatırım

Borsa İstanbul'da dün (13 Eylül 2022) yüzde 6'ya yaklaşan düşüş nedeniyle devre kesici uygulanmış ve ikinci seans tamamlanamamıştı. Bugüne de (14 Eylül 2022) düşüşle başlayan BIST'te ibre yukarı mı aşağı gidecek.  Yatırımcı nasıl hareket etmeli?

İşte çok merak edilen o soru! Borsa'da çok kazananlar aslında kimler?

Ekonomist Yalçın Karatepe,  BIST'te "kim kazanıyor ?" sorusunu masaya yatırdı. "Manşetlere değil detaylara bakın" diyen Karatepe, borsanın rekorlara koştuğunu okuyup, milyonların BIST'te acayip paralar kazanıldığını düşünenleri uyararak, "durum hiç de öyle değil" dedi.

Altına, dolara, Euro'ya ve borsaya yatırım yapanlar dikkat! Az önce peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Yatırımcılar bu hafta en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ederken, yeni haftanın yatırım araçları performansı da belli oldu. Peki Mart ayının ilk haftasında hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?

Yatırımcılar dikkat! Bu hafta hangi yatırım aracı, ne kadar kazandırdı?

Altını ve doları olanlar ya da borsaya yatırımı yapanlar bu hafta hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığını merak ediyor. Peki bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

2024'te neye yatırım yapmalı?

2024 yılının ilk gününde vatandaşlar yatırım kararlarını gözden geçirmeye başladı. Kimisi gayrimenkul kimisi de borsaya yatırım yapma hayalleri kuruyor. İşin uzmanları "Bu yıl neye yatırım yapmalı?" sorusunu yanıtladı.

Borsaya yatırım yaparken sakın bu hatayı yapmayın! Sosyal medyadaki ‘sözde borsa uzmanlarına’ aman dikkat!

Borsa son zamanların en gözde yatırım aracı ancak yatırım yaparken çok dikkatli olunması gerektiği konusunda uzmanların çok önemli uyarıları var. Özellikle de konusuna hakim olmayan, sosyal medyadaki ‘sözde borsa uzmanlarına’ karşı dikkatli olunması öneriliyor.

İşte borsadaki düşüşlerden korunmanın yolları! Borsaya yatırım yapmadan önce mutlaka bu haberi okuyun!

Hisse senedi yatırımlarında kaybetmek de var kazanmak da… Özellikle borsaya yeni giren yatırımcıların çok dikkatli olması konusunda uzmanlar uyarıyor. İşte investin.com uzman yazarlarının 10 soru ve cevapta hazırladığı borsadaki düşüşlerden korunmanın yolları… Detaylar haberimizde.

Borsaya yatırım yapmak için doğru zaman mı? BİST 100 endeksi ucuz mu, pahalı mı?

Borsa üç haftalık düşüş trendinin ardından yeniden yönünü yukarı çevirdi. BİST 100 endeksi haftaya pozitif bir hava ile başlarken, yatırımcılar borsaya yatırım için zamanlamanın doğru olup olmadığını merak ediyor. Şu sıralar sorulan bir başka soru ise borsanın ucuz mu pahalı mı olduğu…

Borsada hızlı düşüş sürüyor! Borsaya yatırım yapmanın cazibesi azaldı mı?

Geçen yıl yüksek getiri oranı ile yatırım araçları liginde rekor kıran borsa, bu yıl yatırımcılarını hüsrana uğrattı. Endeks, bu yıl 5 bin 500 puanı test etmesine rağmen bir türlü tutunamayıp düşüş trendine devam ediyor. Peki hisse senedine yatırımın cazibesi azaldı mı? İşte o sorunun yanıtı...

Yabancı yatırımcılardan ‘borsa’ ile ilgili çarpıcı iddia: Müdahale oldukça kimse borsaya yatırım yapmak istemez!

Kahramanmaraş depreminin ardından pozitif havanın hakim olduğu Borsa İstanbul ile ilgili yabancı yatırımcılardan dikkat çekici raporlar gelmeye başladı. Borsayı desteklemek amaçlı müdahalelerin ters etki yaratabileceği iddia ediliyor.

Borsada yatırım fırsatı sürüyor mu? Yükseliş nereye kadar sürecek?

Dövizden, KKM'den çözülen yatırımcının alternatif getirilerin zayıf kalması nedeniyle borsaya yönelimi devam ediyor. Peki borsada yatırım fırsatı halen sürüyor mu? Fiyat kazanç oranları cazibesini koruyor mu?

Bilici Yatırım halka açılıyor!

Adana'da kurulu Bilici Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, yüzde 33'ü halka açılacak şirketin 81 milyon liralık piyasa değeriyle, mayıs ayının ilk yarısında ''borsaya merhaba'' diyeceğini belirtti.

Bilici Yatırım halka açılıyor!

 Adana 'da kurulu Bilici Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, yüzde 33 'ü halka açılacak şirketin 81 milyon liralık  piyasa değeriyle, mayıs ayının ilk yarısında 'borsaya merhaba' diyeceğini belirtti...

Mersin turizm tesisi yatırımı bekliyor!

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, turizm yatırımcılarına kente yatırım yapmaları çağrısında bulundu

Kuzu Grup Suriye'de AVM ve otel yatırımı yapacak

Kuzu Grup Suriye'de 500 milyon dolarlık AVM ve otel yatırımı yapacak

borsaya yatırım Haberi

borsaya yatırım

Borsa güne düşüşle başladı endeks yüzde 1.01 oranında geriledi ve BIST 100 endeksi 3392 puanı gördü. Bu düşüş, bankacılık hisseleriyle sürdürülen rallinin bittiği anlamına mı geliyor yoksa bir düzeltme yaşanacak ve arkasından yükseliş devam mı edecek?

Borsa İstanbul'da aralık ayından bu yana iki ralli yaşandı. Ekim-Aralık 2021 rallisi 42 gün sürdü. Ardından gelen Aralık 2021-Şubat 2022 düzeltmesi 50 gün sürdü. Düzeltmeden sonra yeni bir ralli başladı. Mart -Mayıs 2022 arasında süren ralli 39 gün devam etti. Ardından gelişen Mayıs-Temmuz 2022 düzeltmesi ise 53 gün sürdü. Ardından da Temmuz ayında başlayan ve düne (13 Eylül 2022) kadar süren 40 günlük ralli yaşandı. Peki bundan sonra Borsa İstanbul'da neler olacak?

Milliyet Yazarı Zeynep Aktaş bundan sonra yaşanacaklara dair iki senaryo çizdi. Bir hafta...