27 / 07 / 2024

borsada ralli

borsada ralli

Borsada yaşananlar ekonomi çevrelerinden tepki çekmeye devam ediyor. Ünlü Profesör Özgür Demirtaş, "kimin yaptığı belli" derken Atilla Yeşilada da Bakan Nebati'yi sert eleştirdi.  

Borsada düşüş alım fırsatı mı?

Borsa birinci seansta düşmeye devam ediyor. Saat 12:30 itibariyle BIST 100 endeksindeki düşüş yüzde 3'ün üzerinde. İkinci seansta ABD'den gelecek enflasyon oranı da etki edecek. Uzmanlar düşüşü alım fırsatı olarak görenleri uyarıyor: Acele etmeyin!

Borsada düşüş başladı bundan sonra ne olacak?

Borsa İstanbul'da dün (13 Eylül 2022) yüzde 6'ya yaklaşan düşüş nedeniyle devre kesici uygulanmış ve ikinci seans tamamlanamamıştı. Bugüne de (14 Eylül 2022) düşüşle başlayan BIST'te ibre yukarı mı aşağı gidecek.  Yatırımcı nasıl hareket etmeli?

Borsaya gelen yabancılar kalacak mı? Gidecek mi?

Borsa İstanbul'a gelen yabancılar kalıcı olacak mı? Yabancı borsa yatırımcısı hangi ülkelerden geldi. Yabancılar en çok hangi hisseleri aldı, hangilerini sattı?  

Ev ve araba alacaklara 'Almayın' uyarısı: Tarihte görülmemiş bir ralli geliyor! 

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, ev, araba alacaklara, yatırım yapacaklara bir son dakika uyarısında bulundu ve "Tarihte görülmemiş bir ralli geliyor" dedi. İşte o paylaşım...

Borsada böyle bir süreçte ne yapılmalı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in dün yaptığı vergi açıklamalarının ardından Borsa İstanbul’da yükselen endişeli hava devam ediyor. Peki borsada nasıl hareket edilmeli? Böyle bir süreçte borsada ne yapılmalı?

Haziran ayında borsada en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler!

Borsa İstanbul’da hareketlilik devam ediyor. Haftaya yükselişle başlayan BIST100 endeksi Bakan Mehmet Şimşek’in borsaya vergi açıklamalarının ardından düşüşü geçti. Peki Haziran ayında borsada hangi şirketler kazandırdı, hangileri kaybettirdi. İşte o liste

Borsada göstergeleri 'al' veren hisseler açıklandı! Borsa yatırımcıları dikkat!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününe yüzde 0,54 yükselişle 10.738,78 puandan başladı. Borsaya ilgi giderek yükselirken, yatırımcılar hangi hisselerin kazandırdığını merak ediyor. İşte Borsada göstergeleri 'al' veren hisseler...

Borsada realize olmayan paralize oldu!

Borsa yatırımcısı uzun süredir kayıplarının telafisi için beklerken, borsaya vergi iddiaları da piyasayı olumsuz etkiledi. Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan, borsadan karını alıp başka yatırım araçlarına geçenlerin bu dönemde daha karlı olduğunu söyledi. Melkonyan, “Borsada realize olm

Gram altın için dedikleri tek tek çıkan İslam Memiş bu kez de tarih vererek 'ralli' uyarısı yaptı!

Her yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düşen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş bu kez de  altın rakamlarında 'ralli' beklediği tarihi açıkladı. 

Borsada bu hafta temettü dağıtacak 12 şirket! İşte 27-31 Mayıs 2024 temettü listesi!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan borsada bu hafta temettü dağıtması kesinleşen 12 şirket belli oldu. İşte bu hafta temettü dağıtacak şirketler...

Borsada milyonlar kazanmak kolay mı? Paranız katlayarak nasıl artar!

Yatırımcının son dönemde yeniden ilgisinin arttığı Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi yeni rekorlar deniyor. Peki borsada para kazanmak kolay mı yoksa zor mu? Yıllar içinde borsadaki para nasıl katlanıyor?  

Borsada çocuğa vasi hesap nasıl açılır?

​​​​​​​Borsada çocukları için yatırım yapmak isteyenler, “Çocuğa borsa hesabı açılır mı? sorusunun cevabını arıyor. 18 yaş altındaki çocukların borsada yatırımcı olması için yapılması gerekenleri finans danışmanı Tugay Tarakçı anlattı.

Borsada kazanmak isteyenlerin uyması gereken en önemli kural!

Nisan ayının ilk haftasını rekorla kapatan borsada bayram öncesinde yükseliş sürüyor. Borsadaki yükselişe rağmen birçok yatırımcı zararını kapatamamış durumda. Peki borsada kazanmak için ne yapmalı. Yatırımcı Gökhan Öztürk, borsada kazanmak isteyenler için doğru adımlarını sıraladı.

Borsa yatırımcılarına altın değerinde tavsiye! Borsada kazanınca veya kaybedince ne yapmalı?

Milyonlarca borsa yatırımcısı borsayı anbean takip ediyor. Kimileri kazançlı çıkarken kimileri kaybediyor. Peki borsada kazanınca veya kaybedince ne yapmalı? İşte borsa yatırımcıları için altın değerinde tavsiye...

Borsada ralli için tarih verdi! Altın için ‘alım fırsatı’ dedi

Seçimlerin ardından altın ve dolarda gerileme başlarken, gözler Borsa İstanbul’a çevrildi. Uzun süredir ralli bekleyen yatırımcısı için Ekonomist Filiz Eryılmaz borsada yükselişin başlayacağı tarihi açıkladı. Altın için yatırımcılara uyarılarda bulundu.

Borsada 2024 halka arzlar ne kadar kazandırdı? Yeni  halka arzlar ne zaman?

Borsada yükseliş devam ederken yatırımcının halka arzlara olan ilgisi de artıyor. Peki yılbaşından bu yana yapılan halka arzlar yatırımcısına ne kadar kazandırdı? Yeni halka arzlar ne zaman?

borsada ralli Haberi

borsada ralli

Borsa İstanbul'un eski yöneticilerinden Tunç Dinçay'ın "Dolarda operasyon yapan ekip borsaya geldi. Durdurulmazlarsa Türkiye için daha ağır bedelleri olur" açıklamasının bir benzeri de ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan geldi. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş,  Borsa İstanbul'da temelli bir dayanağı olmadan yükselen bankacılık hisselerinde yaşananlardan sorumlu olan kişilerin bilindiğini ima ederek bu kişilerin yargılanması gerektiğini söyledi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Demirtaş, küçük yatırımcının bu işten büyük zarar gördüğünü ifade etti. Borsada yaşananların eğitimli insanlar tarafından net olarak bilindiğini ancak küçük yatırımcının bu işten en büyük zararı gördüğünü ifade eden Demirtaş, "Kimin işlem yaptığı belli. Kim türev piyasasında işlem açıp, ardından küçük bankaların likid olmayan hisseleriyle oynamış. Açıklayın. Yargılayın" ifadesini kullandı. Prof.Dr. Özgür Demirtaş, sermaye piyasası şeffaf olmayan ülkelerin kalkınamayacağını dile...