02 / 07 / 2024

Borsadaki feci düşüşün ardından yeni haftada ne yapmak gerek?

Borsadaki feci düşüşün ardından yeni haftada ne yapmak gerek?

Borsa’da geçtiğimiz hafta yaşanan sert düşüşün ardından yeni bir dönemin kapısı aralandı. Devre kesicilerin devreye sokulmasının ardından yatırımcılar da temkinli hareket eğilimine geçti. Fakat son durum VİOP’ta kaldıraçla kısa veya uzun işlem yapan için felakete yol açabilecek sonuçlar içeriyor.



Geçtiğimiz Çarşamba günü önce bankalar ve onların aşağıya çektiği fiyatlarla diğer şirketlerin de birçoğu devre kesme işlemi uyguladı. Ve BİST tamamen devre keserek seansa ara verildi. 

Fakat bu tedbire rağmen bankaları tabana kadar çeken satışlar bir sonraki gün de devam etti. Birkaç haftadır seans içerisinde azalır gibi izlenim veren ama seans kapanışına yakın tavan yapan bankacılık hisseleri bu defa tam tersi bir görüntüyle seans içinde sanki yükselecekmiş izlenimi verip yeniden tabanı gördü. 

Haftalardır sağlıklı bir borsada bu türden hareketlerin normal olmadığını gösterebilmek için piyasada yeterince eski olanlar, bireysel yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyarsa da bir kesim yerli yatırımcı en azından yüzde 10-15 yukarıdan bankacılık hisseleri satın almış oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön