02 / 07 / 2024

Borsadaki feci düşüşün ardından yeni haftada ne yapmak gerek?

Borsadaki feci düşüşün ardından yeni haftada ne yapmak gerek?

Borsa’da geçtiğimiz hafta yaşanan sert düşüşün ardından yeni bir dönemin kapısı aralandı. Devre kesicilerin devreye sokulmasının ardından yatırımcılar da temkinli hareket eğilimine geçti. Fakat son durum VİOP’ta kaldıraçla kısa veya uzun işlem yapan için felakete yol açabilecek sonuçlar içeriyor.



Bu nedenle borsada yaşanan son düşüşler de yükselişler de aslında uzun vadeli borsa yatırımcısı için pek de bir sorun ifade etmiyor. 

Fakat VİOP’ta kaldıraçla kısa veya uzun işlem yapanlar için felakete yol açabilecek sonuçlar içeriyor. Bu nedenle spot piyasaya giren parayı doğru değerlendirmek, yabancı alımı beklentisi ve yükselişi kaçırma korkusuyla agresif pozisyonlar açmak asla ama asla önerilmiyor.

Editörün Notu: Bu bir yatırım tavsiyesi değildir. BIST 100 endeksi, hafta kanışında banka hisselerinde sert satışların devam etmesiyle yine toparlanamadı. Günlük işlem hacmi ise kapanışa doğru 75 milyar lira seviyesindeydi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön