21 / 05 / 2024

Borsa güne yükselişle başladı! 

Borsa güne yükselişle başladı! 

Borsa yatırımcıları Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi'nin güne nasıl başladığını sorguluyor. Peki günü yükselişle açan borsa Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi ne oldu? İşte detaylar...



BORSA İSTANBUL GÜNE NASIL BAŞLADI? 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,95 yükselişle 6.633,44 seviyesinde başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 62,16 puan yükselişi ile ve yüzde 0,95 değer alarak 6.633,44 puana çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 1,05 ve holding endeksi yüzde 0,65 yükseliş kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,78'le inşaat olurken tek kaybettiren ise yüzde 0,05 ile spor oldu.

19 Temmuz'da yükseliş eğiliminde seyreden BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,24 değer kazancıyla 6.571,28 puandan kapattı.

Borsa güne yükselişle başladı! 

ANALİSTLERDEN DEĞERLENDİRMELER

Analistler, küresel pay piyasalarının, ABD'de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyallerle yön arayışını devam ettiğini kaydederek, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizi kararının yatırımcıların odağında bulunduğunu ifade etti.

TCMB'nin bugünkü kararına dair politika metninden alınacak sinyallerin de önemine vurgu yapan analistler, kararın ardından piyasalarda oynaklığın artabileceğini söyledi.

Diğer yandan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti kapsamında, Türkiye ile BAE arasında muhtelif alanlarda 13 belgenin imzalanıp onaylandığı, anlaşmaların tutarının 50,7 milyar dolar olduğu belirtildi.

Analistler, bugün yurt içinde öte yandan haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi, ABD ise 2.el konut satışları ve Philadelphia Fed imalat endeksi verilerinin izleneceğini söyleyerek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.700 ve 6.800 seviyelerinin direnç, 6.600 ve 6.500 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, TCMB'nin bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 500 baz puan artırarak yüzde 20'ye artacağı öngörüsünde bulundu.

Yurt içinde gözler TCMB'nin faiz kararında!

Gayrimenkul sektörü yabancıların radarında: Yabancı doğrudan yatırımlarda gayrimenkul ağırlıkta!

4 kg ayçiçek yağı yüzde 9 indirimle 139 TL'ye, bal yüzde 26 indirimler 89 TL'ye düştü! A101 aktüel ürünler kataloğu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön