25 / 07 / 2024

Borsa günü rekorla tamamladı!

Borsa günü rekorla tamamladı!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 33,01 puan arttı ve toplam işlem hacmi 122,9 milyar lira ile rekor seviyede gerçekleştirmiş oldu.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


AVRUPA’DA YAŞANAN ENERJİ KRİZİ

Yurt içi piyasaların ise bankacılık hisseleri öncülüğünde küresel pay piyasalarından pozitif ayrışmaya devam ettiğini belirten analistler, Avrupa'da yaşanan enerji krizine ilişkin gelişmeler ile veri gündeminin varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceğini kaydetti.

Yarın açıklanacak olan ABD Merkez Bankası (Fed) Bej Kitap raporunun piyasaların odağında yer alacağını bildiren analistler, veri gündeminde yurt içine hazine nakit dengesi yurt dışında ise ABD'de ve Çin'de dış ticaret dengesi, Euro Bölgesi'nde büyüme ve Almanya'da ise sanayi üretiminin öne çıkacağını kaydetti.

Analistler, teknik açıdan ise BIST 100 endeksinde 3.450 seviyesinin direnç, 3.330 puanın destek konumunda bulunduğunu söyledi.

Borsa İstanbul’da bankacılık endeksinde son 3 haftaya bakıldığında, endeks 17 Ağustos’ta tarihi bir gün yaşamıştı. Endeks 17 Ağustos tarihinde, yüzde 7,84 ile 2021 Aralık’ta “Kur Korumalı Mevduatın” açıklandığı dönemdeki yükselişinden bu yana en büyük günlük getirisini sağlamıştı.

Borsa günü rekorla tamamladı!

ANALİSTLER NE DİYOR?

Analistler, Rusya’nın Avrupa’ya doğal gaz akışını süresiz olarak durdurduğunu açıklamasının ardından küresel piyasaların yeni haftaya negatif bir seyirle başladığını bildirdi ve Borsa İstanbul’un ise pozitif ayrıştığını belirtti.

Analistler, yarın veri gündeminde yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise ABD’de hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri endeksi (PMI), Almanya’da fabrika siparişlerinin öne çıkacağını belirtirken teknik açıdan BIST 100 endeksinde 3.400 puanın direnç, 3.180 puanın destek konumunda bulunduğunu kaydetti.

Bitcoin yatırımcıları dikkat! Uzmanlar karamsar! Krito paralar eriyor mu?

Bir zam haberi daha! Tam yüzde 50 zam geldi! Milyonları ilgilendiriyor

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön