03 / 05 / 2024

Borsa günü 0,92 düşüşle tamamladı, işlem hacmi 46,5 milyar lira oldu!

Borsa günü 0,92 düşüşle tamamladı, işlem hacmi 46,5 milyar lira oldu!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,92 değer kaybederek günü 4.494,48 puandan tamamladı. Endeks, önceki kapanışa göre 41,72 puan azalırken, toplam işlem hacmi 46,5 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.



Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen rakamların da etkisi ile BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 41,72 puan birden azaldı. Borsadaki toplam işlem hacmi ise 46,5 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Yüzde 1,56 oranında bankacılık endeksi değer artışı yaşarken, holding endeksi ise yüzde 1,27 oranında bir düşüş yaşadı. Hangi sektörlerde iniş çıkış yaşandı? Bu oranlara baktığımızda ise sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,79 ile iletişim oldu. En fazla kaybettiren ise yüzde 3,29 ile ticaret oldu.

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), nisan ayında aylık bazda yüzde 0,4 olarak gerçekleşti. Bu oran piyasa analistlerinin beklentileri dahilinde olurken, yıllık bazda gelen rakamlar ise tam tersi beklentilerin altında gerçekleşerek yüzde 4,9 oldu.

 Borsa günü 0,92 düşüşle tamamladı, işlem hacmi 46,5 milyar lira oldu!

Dunya.com’da yer alan habere göre ABD piyasa analistleri, Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyesine gerileyen yıllık enflasyonun, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadelesinde ilerleme kaydettiğinin göstergesi olduğunu ifade ettiler.

Açıklanan enflasyon verisi sonrasında piyasalardaki beklenti ise şu şekilde oluştu: Fed haziran ayında yüzde 89 olasılıkla faizlerde değişikliğe gitmeyecek ve yüzde 10 ihtimalle 25 baz puan artırım yapacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön