12 / 05 / 2024

Borsa günün ilk yarısında yüzde 0,68 değer kaybetti!

Borsa günün ilk yarısında yüzde 0,68 değer kaybetti!

Yatırımcıların merakla takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,68 değer kaybetti ve 6.555,26 puana geriledi.



Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları 2 trilyon TL'ye ulaştı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin açıkladığı 2023 Haziran ayı Finansal Piyasa Özet Verileri'ne göre, yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları, son bir senede yüzde 156 artış göstererek, 2023'ün haziran ayı sonunda 1 trilyon 936 milyar Türk Lirası şeklinde oldu.

Borsa günün ilk yarısında yüzde 0,68 değer kaybetti!

Paylaşılan bilgiye göre, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) kaynaklarından derleyerek hazırlamış olduğu 2023 Haziran ayı Finansal Piyasa Özet Verileri'ni resmen açıkladı.

Aktarılan detaylara göre, geçen senenin haziran ayı sonunda 756,5 milyar Türk Lirası şeklinde olan yurt içi yerleşiklerin (yerli yatırımcılar) pay senedi varlıkları, bir senede yüzde 156 artış gösterdi ve 2023 yılının haziran ayı sonunda 1 trilyon 936 milyar liraya yükseldi.

Elinde 1 gram altını bile olanlar aman dikkat! Gram altın tarihi rekor kırdı! 

Euro 30 TL'yi de aştı! Bir rekor daha kırıldı: 18 Temmuz Salı Euro/TL alış satış fiyatı! 

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları yüzde 156 artarak 2 trilyon TL'ye ulaştı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön