16 / 05 / 2024

Borsa haftanın son gününe düşüşle başladı!

Borsa haftanın son gününe düşüşle başladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,07 azalışla 4.481,40 puandan başladı.



ABD'de bölgesel bankaların hisselerindeki düşüş devam ediyor!

ABD'de 2 ay içinde toplamda 3 bankanın iflası sonrasında finansal zorluklar yaşayan Kaliforniya merkezli bölgesel banka PacWest'in de satış dahil stratejik seçenekleri değerlendirmesi piyasalarda bankacılık sektörüne ilişkin endişeleri de yeniden artırdı.

Borsa haftanın son gününe düşüşle başladı!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Pacwest'in, stratejik varlıkların satışı dahil olmak üzere opsiyonlarını değerlendirdiğini ve son dönemde ilgi gösteren potansiyel yatırımcı ve partnerlerle görüşmelerin devam ettiği açıklaması sonrası hisseleri yüzde 50'nin üzerinde değer kaybetmişti. Yine verilen bilgiye göre, ayrıca, bankanın hisseleri yüksek oynaklık sebebiyle birçok defa işlem durduruldu.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, söz konusu gelişmeler, ülkedeki diğer bölgesel bankaların hisselerini de olumsuz şekilde etkiledi.

2 ayda 3 bankanın iflas ettiği ABD'de bölgesel bankaların hisselerindeki düşüş devam ediyor!

Küresel piyasalar ABD`nin tarım dışı istihdam verilerine odaklandı!

Apple'ın gelirleri iPhone satışlarıyla beklentileri aştı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön