18 / 05 / 2024

Borsa haftayı ekside kapattı! 16 Haziran BIST 100 endeksi ne oldu? Hangi hisseler prim yaptı, hangi hisseler geriledi?

Borsa haftayı ekside kapattı! 16 Haziran BIST 100 endeksi ne oldu? Hangi hisseler prim yaptı, hangi hisseler geriledi?

BIST 100 endeksi yüzde 0,36 oranında gerileyerek günü 5 bin 475 puandan kapattı. Gelecek hafta ise hem yurt içi hem yurt dışı veri gündemi oldukça yoğun. Özellikle TCMB faiz kararı piyasaların radarında olacak.



Yurt içinde piyasaların veri gündeminde; nın piyasaların odağında bulunacağını aktaran analistler, veri gündeminde tüketici güven endeksi, reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranları açıklanacak. Ayrıca ekonomik güven endeksi ve dış ticaret dengesi verileri de açıklanacak.

Yurt dışında ise ABD'de ve Avrupa'da açıklanacak hizmet sektörü ve imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri piyasaların takibinde olacak. Gelecek hafta ABD'de konut başlangıçları ve inşaat izinleri de yakından takip edilecek veriler arasında yer alırken, Euro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi açıklanacak. Japonya'da da yine enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündemi yine piyasaların radarında olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön