10 / 05 / 2024

Borsa İstanbul 5 bin 550 direncini aşarsa ne olacak? Yatırımcılar dikkat! Şimdi bu rakamlara bakın!

Borsa İstanbul 5 bin 550 direncini aşarsa ne olacak? Yatırımcılar dikkat! Şimdi bu rakamlara bakın!

Merkez Bankası'nın faiz kararına yönelik belirsizlik ve 9 günü bulan uzun Kurban Bayramı tatili Borsayı olumsuz etkiliyor. Peki Borsa İstanbul 5 bin 550 direncini aşarsa ne olacak? 



Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ da konuya ilişkin açıklamasında bu toplantıda politika faizinin yüzde 25 seviyesine yükseltilebileceğini tahmin ettiklerini dile getirerek, "Teknik olarak, olası bir faiz artışının bankacılık sektörü açısından olumlu yorumlanmasını bekleyebiliriz. Kurum olarak endeks için yıl sonu tahminimiz 6 bin 300 puan olarak bulunuyor" şeklinde konuştu. 

"Haftaya bayram tatili, vadeli sözleşmelerde vade sonunun yaklaşması, piyasalarda tedirgin bir fiyatlamaya yol açıyor" diyen Karadağ, teknik olarak 5 bin puanın ana destek noktası şeklinde izlenebileceğini belirterek, yukarıda 5 bin 500 direnci olduğunun, bu direnç üzerinde kapanışlarda son zirvesi olan 5 bin 730 direncine doğru hareketin sürmesinin beklenebileceğine vurgu yaptı. 

Borsa İstanbul 5 bin 550 direncini aşarsa ne olacak? Yatırımcılar dikkat! Şimdi bu rakamlara bakın!

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, faiz kararını piyasaların uzun süredir beklediğine dikkat çekerek, "Faiz kararı yeni yönetimin alacağı ilk karar olma özelliğinin yanı sıra Ortodoks politikalara dönüş sinyallerinden de sıkça bahsediliyor" şeklinde konuştu. 

Bu durumun piyasalarda bir geri çekilmede önemli bir unsur olduğu görüşünde olduklarını aktaran Ceyhun Yavaş, borsadaki değer kaybının yan sebeplerinin de yaklaşan bayram tatili ve kredili işlemlerdeki faiz artışlarının olduğunu düşündüklerini söyledi. 

Ata Yatırım Yurt İçi Piyasalar Uzmanı Emre Ökten de konuya ilişkin açıklamasında "Bu kararı beklerken risk almak istemeyenler pozisyonlarını azaltıyor ve 26 Mayıs tarihinden itibaren hızlı bir yükseliş gösteren endeksin düzeltme hareketi de bu satışı desteklemiş oldu. Piyasa faizin yüzde 20 olmasıını bekliyor" ifadelerine yer verdi. 

Sosyal ekonomik destek ödemelerine yüzde 34 zam mı geliyor? SED ödemesi hesaplara zamlı mı yatacak?

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan kritik Marmara uyarısı: Binalar önce kuzey-batı, sonra doğu-batı doğrultusunda sarsılacak!

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! İşte yeni kira dönemi 5 soruda tüm detaylarıyla!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön