27 / 04 / 2024

İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçti! Arsa almak isteyen yatırımcılar iyi araştırsın!

İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçti! Arsa almak isteyen yatırımcılar iyi araştırsın!

Türkiye'de arsa ve tarla gibi konut dışı satışlar konut satışlarını geçerek, yüzde 60'a ulaştı. İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçerken, Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök arsa almak isteyen yatırımcıları uyardı.



Türkiye’de ilk 6 ayda satılan konut adedi 160 bin düşüşe geçerken, 565 binde kaldı. Buna karşın konut dışı gayrimenkul satışı ise 808 bin ile rekor tazeledi. 

Konut dışı gayrimenkul satışının ilk kez konuta oranla yüzde 60'ı geçerken, Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök, özellikle Trakya ve İstanbul konusunda yatırımcıları uyardı.

İstanbul'un merkezi ilçelerinde arsa stokunun azlığı ile yatırımcılar Silivri'ye ve yakın şehirlere arsa, tarla yatırımı yaptığını söyleyen Altınkök,  bu talep sebebiyle bölgedeki arsa ve tarla satışlarının rekor kırdığına değindi.

İstanbul ve Trakya da arsa satışı 122 bini geçti! Arsa almak isteyen yatırımcılar iyi araştırsın!

MAKET ÜZERİNDE ARSA VE TARLA ALMAYIN!

Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök, dernek tarafından gerçekleştirilen araştırmaya ilişkin yaptığı açıklamada, İstanbul'un batıya açılan kapısı Silivri'nin megakente yakın tarla ve arsa yatırımı yapmak isteyenlerin birinci adresi olduğunu söyledi.

Enflasyona karşı parasını korumak isteyen ve birikimiyle konut alamayanların, deprem ve Kovid-19 nedeniyle İstanbul'dan hızlıca uzaklaşıp kalabilecek bir yer arayanların Silivri ve Trakya'yı tercih ettiğini anlatan Altınkök, sözlerini şöyle sürdürdü.

Vatandaşlarımız bir deprem anında İstanbul'dan en yakın zamanda ulaşabileceği ve başını sokabileceği bir arazi alıp böyle bir yatırım yapmak istiyor. Ancak vatandaşların bu isteğini bazı kötü niyetli kimseler suistimal edebiliyor.
Bölgede hisseli arsa ve hisseli tarla satışları da yoğun bir şekilde devam ediyor.

Küçük yatırımcılar ellerindeki parayla hiçbir şey alamayınca arsa ve arazi hisselendirme işi yapanların kapısını çalıyor. Ayrıca bu konuya ilgi olduğu için bölgenin yabancısı olan bazı emlakçılar da burada iş yapma peşine düşmüş durumda.

İyi bilmedikleri bölgelerde maket üstünde yatırımcıları arazi almaya tarla almaya yönlendiriyorlar. Yapılan reklam ve maket çalışmalarında verilen vaatler, sıralanan bir sürü özellik genellikle bir pazarlama taktiği olarak sözde kalıyor. Altınkök, yatırımcıların bu gibi durumlara kanmaması, maket üzerinden arsa ve tarla almaması gerektiğini belirterek, "Bir arsa veya tarlayı alacak kişi mutlaka o bölgenin belediyesinde gerekli araştırmaları yapmalı.'' dedi.

İstanbul ve Trakya da arsa satışı 122 bini geçti! Arsa almak isteyen yatırımcılar iyi araştırsın!

HİSSELİ SATIŞLARDAN UZAK DURUN!

Mustafa Altınkök, yatırımcılara hisseli satışlar konusunda dikkatli olmaları konusunda uyararak, önemli noktalara değindi. Hisseli tarla satışlarında, bölgenin kısa sürede imara açılacağı ve üzerinde konut geliştirilebileceği gibi
vaatler verildiğini söyleyen  Altınkök,  göstermelik maket projeler üretildiğine dikkat çekti. 

 İmar durumu olmayan yerlerde imar verilecek diye yapılan satışlarla yatırımcıların madur olduğunu belirterek 
arsa veya tarla alacak kişilerin bölgedeki belediyelere mutlaka başvurmaları ve imar durumunu sormaları gerektiğine dikkat çekti. 

Çorlu Belediyesi'nden büyük fırsat: KDV'den muaf ve imarlı 9 arsa satacak!

Yalova Belediyesi imarlı arsa satacak! Kaçırmayın!

Milli Emlak 3 bin 500 TL'ye arazi satacak! Ağustos 2023 fırsatını sakın kaçırmayın!

Geri Dön