22 / 05 / 2024

Borsa İstanbul günü yükselişle açtı!

Borsa İstanbul günü yükselişle açtı!

Yatırımcılar ve yatırım yapmak isteyen vatandaşlar Borsa İstanbul'un detaylarını merak ediyor. Peki, Borsa İstanbul'da yükseliş devam edecek mi? İşte detaylar...



BORSA İSTANBUL GÜNE NASIL BAŞLADI?

Borsa İstanbul'da açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa oranla 127,07 puan ve yüzde 2,36 değer alarak 5.515,87 puana ulaştı.

Holding endeksi yüzde 3,03 ve Bankacılık endeksi yüzde 1,33artışla kaydetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,70 ile ulaştırma olurken tek kaybettiren ise yüzde 0,38 ile spor oldu.

6 Haziran'da yükseliş eğilimini üst üste 4'üncü güne taşıyan BIST 100 endeksi, yüzde 0,30 değer alarak günü 5.388,80 puanla kapattı.

Borsa İstanbul günü yükselişle açtı!

Analistler, küresel pay piyasalarında, haftanın devamında yoğunlaşacak makroekonomik veri takvimi öncesi sınırlı da olsa pozitif bir seyirin devam edeceğini öngörüyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarına dair belirsizlikler gün geçtikçe düşse de yatırımcıların gelecek hafta atılacak adımları fiyatlama konusunda temkinli davrandıkları dikkat çekiyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Banka'nın yüzde 81 ihtimalle politika faizini sabit tutacağının tahmin edildiğine vurgu yapan analistler, nihai faiz oranının yüzde 5,25-5,50 seviyesinde belirleneceğine dair beklentilerin de güçlü kalmaya devam ettiğini sifade etti.

Analistler, 7 Haziran'da ABD'de dış ticaret dengesinin takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.600 ve 5.700 seviyelerinin direnç, 5.400 ve 5.300 puanın destek konumunda olduğunu aktardı.

Borsa İstanbul günü yükselişle açtı!

Öte yandan dün günün ilk yarısında BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarı ile önceki kapanışa göre 0,93 puan düşerek 5.371,73'e geriledi. Toplam işlem hacmi 53,9 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 1,18 ve holding endeksi yüzde 0,26 değer kaybı yaşadı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,74 ile madencilik olurken en çok kaybettiren ise yüzde 1,76 ile elektrik oldu.

Zemin etüdü doğru yapılan ve yönetmeliklere uygun konutlar hayat kurtarıyor!

Borsa İstanbul'da rota yeniden mi oluşturuluyor? Yatırımcıları neler bekliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön