05 / 05 / 2024

Borsa İstanbul tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi!

Borsa İstanbul tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugün yüzde 2,92 değer kazanarak işlem gününü 7.941,73 puanla tamamladı. İşte ayrıntılar...



Borsa İstanbul, bugün rekorlarla dolu bir günü geride bıraktı. BIST 100 endeksi, yüzde 2,92 değer kazanarak günü 7.941,73 puanla tamamladı. Bu kapanış, tüm zamanların en yüksek günlük kapanışı olarak kayıtlara geçti. Endeks, gün içinde gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 8.008,78 puana taşıdı.

Gün boyunca toplam işlem hacmi 174,2 milyar lira düzeyinde gerçekleşirken, bankacılık endeksi yüzde 2,20 ve holding endeksi yüzde 2,63 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri yükselirken, ulaştırma sektörü yüzde 6,83'lük kazancıyla öne çıktı.

Borsa haftaya farklı bir başlangıç yaptı: 21 Ağustos'ta BİST'te öne çıkan hisseler!

Bu rekorlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 20 Ağustos'ta duyurduğu düzenlemelerin etkisiyle geldi. TCMB'nin vadeli TL mevduata geçiş hedefleri, gerçek kişi döviz dönüşüm hesapları için yüzde 10, TL kur korumalı mevduatlar için ise yüzde 50 olarak belirlendi. Geçiş yapılacak TL mevduatının vadesi en az 32 gün olacak.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'ndaki konuşmasında "şahin" adımların dikkatli atılacağı sinyalini vermesinin küresel pay piyasalarına olumlu yansıdığını belirtti. Fed'in faiz artırım döngüsünün sona erdiği ihtimali ve Çin hükümetinin hisse alım satımına yönelik vergi düzenlemesi risk iştahını destekliyor.

Yarın, yurt içinde ekonomik güven endeksi ve dış ticaret dengesi, yurt dışında ise ABD'de tüketici güven endeksi ve Japonya'da işsizlik oranı verilerinin takip edileceği ifade ediliyor. Uzmanlar, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.000 seviyesinin direnç, 7.800 ve 7.700 puanın destek konumunda olduğunu vurguluyor.

Bu gelişmelerle birlikte Borsa İstanbul'un pozitif seyrinin devam etmesi bekleniyor.

AVRUPA BORSALARI YÜKSELİŞLE KAPANDI!

Avrupa borsaları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecekteki politika faiz artışlarına dair sinyallerin etkisiyle günü yükselişle tamamladı.

Geçtiğimiz hafta Fed Başkanı Jerome Powell, uygun şartlar sağlandığında faiz oranlarını daha da yükseltebileceklerini belirterek, "Enflasyonun istikrarlı bir şekilde hedefe doğru ilerleyeceğine emin olana kadar politikayı sıkılaştırmak niyetindeyiz," açıklamasında bulunmuştu.

Kapanışta, Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0,86'lık bir artışla 455,29 puan seviyesine yükseldi.

Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,32'lik bir yükselişle 7.324,71 puana çıktı.

Almanya'da DAX endeksi yüzde 1,03'lük bir artışla 15.792,61 puan seviyesinden kapandı. İtalya'da ise FTSE MIB 30 endeksi yüzde 1,19'luk bir yükselişle 28.544,56 puanda sonlandı.

Avro/dolar paritesi ise 19:13 itibarıyla yüzde 0,06 oranında bir yükselişle 1,081 seviyelerinde seyrini sürdürüyor.

SON DAKİKA DEPREMLER! 28 Ağustos deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? Son dakika...
Gram altını olan bozdurmadan önce buraya baksın! 1 gram altın kaç TL? 28 Ağustos Pazartesi 2023 canlı altın fiyatları...
Döviz kurlarında fırtına! Dolar bugün ne kadar? 28 Ağustos 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön