20 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Seçim sonrası hangi sektör ve hisseler öne çıkacak? Tek tek açıklandı! 

Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Seçim sonrası hangi sektör ve hisseler öne çıkacak? Tek tek açıklandı! 

Türkiye bugün ikinci defa sandığa giderken, piyasaların gözü kulağı da sandıktan çıkan sonuçta ve yeni kurulacak olan hükümetin ekonomi politikalarına ilişkin vereceği mesajlarda olacak. Uzmanların değerlendirmesine göre sandıktan alınacak sonuç ise borsanın izleyeceği yönü belirleyecek.



Ekonomimcom'dan Serap Sürmeli'nin haberine göre; Phillip Capital Menkul Değerler’in Araştırma Müdürü Onurcan Bal, para politikasında yaşanabilecek normalleşmenin, iskontonun yüksek seyrettiği Borsa İstanbul’da güçlü artışlar için zemin yaratabileceğine dikkat çekiyor. 

Seçim sonuçlarının gergin yatırımcıları yatıştırıp yatıştıramayacağının görülmesi için öncelikle dolar kuru izlenecek. Dinamik Yatırım Menkul Değerler’in Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, dolar kurunun adil değerine ulaşacağına ve bununla beraber fiyatlamaların yeniden yapılacağı görüşünü savunuyor. 

Ata Yatırım’ın Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş da konu ile ilgili açıklamasında, TL’nin hangi seviyede dengelenebileceğine yönelik sorular ön planda olacak" ifadelerine yer veriyor. 

Borsa İstanbul da neler bekleniyor? Seçim sonrası hangi sektör ve hisseler öne çıkacak? Tek tek açıklandı! 

Kazanan adayın seçim sonrası medya turlarında vereceği mesajların, ilk hareketin yönünü belirleyeceği vurgulanıyor. "Önümüzde hafta, seçim sonuçlarının ardından kazanan liderin yapacağı konuşma ve vereceği mesajlar, piyasanın yönü konusunda bize fikir verecek" açıklamasında bulunan Demirtaş, yapıcı mesajlara ilk etapta olumlu tepki verileceğine, ardından da piyasanın somut adımlara bakarak yönünü tayin edeceğine dikkat çekiyor.

İnfo Yatırım Menkul Değerler'in Stratejisti Çağlar Toros ise söz konusu açıklamasında "Seçimin tamamen sonuçlanması ve piyasanın sevmediği belirsizlik ortamının kalması ile temel ve teknik analizin ön plana çıkarak, rasyonel hareketler ile endeks tarafındaki baskının azalmasını, orta vadede yukarı yönlü trendin başlamasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Seçim sonrası hangi sektör ve hisseler öne çıkacak? Tek tek açıklandı! 


Geri Dön