09 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da rekor kırıldı! Geçen hafta 300 bin yeni yatırımcı geldi! 

Borsa İstanbul'da rekor kırıldı! Geçen hafta 300 bin yeni yatırımcı geldi! 

Borsa İstanbul’da artış sürerken, 2-9 Haziran haftasında 300 bin yeni yatırımcının geldiği belirlendi. Bu sene halka arzda da 25.9 milyar lira ile TL bazında şimdiden rekora imza atıldı. 



YENİ ŞİRKETLER GELİYOR 

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) attığı adımlarla son süreçte, 30 civarında şirket halka arz için sıraya giirdi. Son olarak Ebebek Mağazacılık, hisselerinin Borsa İstanbul'da işlem görmesi için halka arz başvurusu yaptı. Halka arzda 24 milyon yeni hisse (halka arzın yüzde 60'ı) ile mevcut hissedarlara ait 16 milyon hissenin (halka arzın yüzde 40'ı) satışının yapılması öngörülüyor. Ek talep gelmesi halinde ise mevcut hissedarlar 8 milyon adet hisseyi halka arz kapsamına alabilecek. 

Şirketin halka arz gelirlerini; yurt içi ve yurt dışı mağaza ve online satış kanalları yatırımlarında, yenilenebilir enerji yatırımında ve işletme sermayesi finansmanında kullanmayı planladığı gündeme geli. Ayrıca TAB Gıda tarafından da sermayesinin yüzde 18.5'ini temsil eden hisselerin halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapıldı.

Borsa İstanbul da rekor kırıldı! Geçen hafta 300 bin yeni yatırımcı geldi! 

SANAYİ HİSSELERİ GÖZDE OLDU 

Borsa İstanbul'da yatırımcıların önemli kısmının sanayi hisselerine yatırım yapması dikkatleri çekti. 

Mayıs 2023 sonunda toplam 4 milyon 863 bin yatırımcı bulunurken, sanayi hisselerindeki yatırımcı sayısı yüzde 120 arttı ve 3 milyon 456 bin oldu. 

Türk Hava Yolları'nın yer aldığı hizmet sektöründe ise yatırımcı sayısı yüzde 146 artış gösterdi. Bankacılık endeksinde yatırımcı sayısı da 667 bin şeklinde belirlendi. 

Son 1 senede sanayi endeksinde portföy değeri yüzde 100 yükselerek 888.6 milyara ulaştı. Hizmet sektöründe portföy yüzde 132 artarak 521.2 milyar TL'ye, bankacılık sektöründeki portföy ise yüzde 140 artarak 374.5 milyar TL'ye yükseldi. Mali sektördeki portföyün büyüklüğü de 1 senede 387.6 milyar TL'den 814.1 milyar TL'ye çıktı. 

Aile Bakanlığından müjde! Dar gelirlinin hesabına her ay 3 bin 295 TL yatırılıyor!

Doğu Karadeniz'in yapı ve inşaat malzemesi ihracatı yüzde 17 artarak 28,5 milyon doları geçti!

Gümüşlerimizi bozduralım mı? Gümüş fiyatları ne olur?  Uzmanlar üstüne basa basa uyardı!

Memurlara 22 bin TL maaş müjdesi! Hükümetten son dakika açıklaması geldi: Meclis'in ilk düzenlemesi memur zammı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön