02 / 05 / 2024

Borsa İstanbul’da şoke eden düşüş! Yüzde 3,24 değer kaybetti!

Borsa İstanbul’da şoke eden düşüş! Yüzde 3,24 değer kaybetti!

Borsada BIST 100 endeksi, yüzde 3,24 oranında değer kaybı yaşamasının ardından 7.513,29 puandan kapanış yaptı. Bunun yanı sıra, bankacılık endeksi yüzde 4,61 oranında ve holding endeksi ise yüzde 2,90 oranında değer kaybetti.



Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 3,24 oranında değer kaybı yaşadı. Bu nedenle, 7.513,29 puandan günü tamamladı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa nazaran 251,19 puan düştü. Bu kapsam, toplam işlem hacmi 148,5 milyar lira bandında yaşandı.

EN ÇOK KAYBETTİREN TİCARET SEKTÖRÜ OLDU

Bankacılık endeksi yüzde 4,61 ve holding endeksi yüzde 2,90 oranında değer kaybı yaşadı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazanç sağlayan yüzde 4,21 oranı ile spor ve en fazla kaybettiren ise yüzde 5,20 oranı ile ticaret oldu.

Global piyasalar, Amerika’daki güçlü ekonomik görünümün reel faizleri yukarı çeken etkisi ve Çin'de ekonomik aktiviteye yönelik süregelen tedirginliklerle olumsuz seyrine devam ediyor.

Borsa İstanbul’da şoke eden düşüş! Yüzde 3,24 değer kaybetti!

Amerika’da kamuoyuyla paylaşılan makroekonomik veriler ekonomik aktivitenin beklentilerin üzerinde güçlü kaldığını gösterirken, bu durum ABD Merkez Bankası'nın (Fed) nihai politika faizini nerede belirleyeceğine ilişkin kafalardaki soru işaretlerini artırıyor.

Fed’in gelecek ay yüzde 90 ihtimalle politika faizinde değişiklik yapmayacağı fiyatlamaları güçlü kalmayı sürdürse de 2023’ün geri kalanında hangi yönde ilerleyeceği belirsizliğini koruyor.

dunya.com’un haberine göre, önceki gün ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,3290 oranı ile son 16 senenin rekorunu kırarken, enflasyon endeksli 10 senelik tahvil getirisi de yüzde 1,95 oranı ile 2008 yılından bugüne kadar en yüksek düzeye yükseldi.

Öte yandan, Asya piyasalarında satış baskısı haftanın son işlem gününde de etkisini devam ettirirken, Çinli yetkililerin piyasaları sakinleştirici açıklamalarının da etkisin olmadığı görüldü. Ülkede gayrimenkul sektöründe ortaya çıkan problemlerin ekonominin diğer alanlarına da sıçrayabileceği ihtimali piyasalarda yakından izleniyor.

Borsa İstanbul’da şoke eden düşüş! Yüzde 3,24 değer kaybetti!

7 BİN 600 VE 7 BİN 700 PUAN DİRENÇ KONUMUNDA

Bunun yanı sıra, analistler, haftaya yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısında belirleyeceği faiz kararı, Finansal Hizmetler Güven Endeksi, imalat sanayi kapasite kullanım oranı ve Reel Kesim Güven Endeksi, dış piyasada ise küresel çapta öncü imalat sanayi, hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Çin Merkez Bankası'nın (PBoC) minimum faiz oranı kararı, Almanya'da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Amerika’da konut satışları verilerinin yanında ayrıca Jackson Hole toplantısının izleneceğini ifade etti.

7500 TL emekli aylığı alan emeklilere müjde! Bakan resmen açıklandı! Yeni zam için çalışmalar başladı!  

Vergisiz telefon müjdesinin ardından şimdi de bilgisayar için müjde verildi! Resmen açıklandı!

Akaryakıt alacaklar hemen baksın! Benzin, motorin ve LPG’de dev müjde verildi!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön