04 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da yükseliş tam gaz: BIST 100 Endeksi'nde ve hisselerde son durum ne? Yatırımcılar dikkat!

Borsa İstanbul'da yükseliş tam gaz: BIST 100 Endeksi'nde ve hisselerde son durum ne? Yatırımcılar dikkat!

Borsa İstanbul'da yükseliş tüm hızıyla sürüyor. 25 Mayıs’tan bu yana yaşanan yükseliş yüzde 25’i resmen geçti. Peki BIST 100 Endeksi'nde ve hisselerde son durum ne?



BIST 100 Endeksi’nin tarihi zirvesini gördüğü 2 Ocak tarihinden bu yana endeksteki 100 hissenin performansının incelendiğini belirten Ufuk Korcan, "Evet endeks her ne kadar kayıplarını telafi etmiş gibi gözükse de hisse bazında durum pek öyle değil. BIST 100 Endeksi’nde yer alan 100 hissenin sadece 33 tanesi 2 Ocak’taki seviyelerinin üzerinde" dedi ve 67 hissenin endeksin rekor kırdığı 2 Ocak’taki seviyelerinin altında işlem gördüğünü aktardı. 

Hatta 10 hissenin fiyatının 2 Ocak tarihindeki seviyelerinin yüzde 30'unun da altında olduğuna dikkat çeken Korcan, "Tüm hisselere bakıldığında da durum farksız. Borsada 480’nin üzerinde şirketin hissesi işlem görürken bu şirketlerin sadece 77’sinin fiyatı 2 Ocak seviyesinin üzerinde" ifadelerine yer verdi. 

Borsa İstanbul da yükseliş tam gaz: BIST 100 Endeksi nde ve hisselerde son durum ne? Yatırımcılar dikkat!

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümünü de kaleme alan Korcan, endeksin haftalık bazda 4 bin 400 – 4 bin 470 puan bandında tutunmasının, teknik kapsamda artışı etkileyen unsurlardan olduğunun altını çizdi. 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, bu yükselişle beraber iki önemli direnç noktasının yukarı yönlü aşıldığını da vurguladı ve "Ancak endeks şu an için son derece önemli bir yatay direnç bölgesi olan 5 bin 570 – 5 bin 700 puan aralığını test ediyor" diye konuştu. Bu bölgenin aşılmasının yükselişin sürmesi açısından kritik olduğunu dile getiren Korcan, aşılması durumunda yukarı yönlü hareketlerin sürebileceğini dile getirdi. 

"Ancak aksi bir durumda yani 5 bin 570 – 5 bin 700 puan direnç bandının birkaç deneme sonrasında aşılamaması endeks üzerinde bir güç kaybını beraberinde getirebilir. Bu senaryonun gerçekleşmesi ise endeksin bir önceki trendini retest etme riskini ortaya çıkarabilir" diyen Ufuk Korcan, bu durumun da 4 bin 970 puan seviyeleri ara destek noktası olacak şekilde 4 bin 600 puanlı seviyelere kadar geri çekilme riskine neden olacağının altını çizdi. 

Benzin, motorin, LPG'ye bu gece dolar zammı geliyor! Yeni fiyatlar buz kestirdi! Akaryakıtta fiyatlar sil baştan! 

SARI alarm! Meteoroloji'den 12 kent için peş peşe uyarı geldi! Dikkat kuvvetli yağışlar geliyor...

Deprem sonrası prefabrik çelik ev taleplerinde rekor artış!

Dolar yükseliş trendine devam ediyor! Dolar neden yükseliyor? Bugün dolar/TL ne kadar oldu? 8 Haziran 2023 dolar/TL kuru

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön