10 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'dan günün ilk yarısında yeni rekor: 6.841,60 puanla tüm zamanların en yükseği!

Borsa İstanbul'dan günün ilk yarısında yeni rekor: 6.841,60 puanla tüm zamanların en yükseği!

Borsa İstanbul'da rekor serisi devam ediyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.841,60 puanı gördü ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. İşte ayrıntılar...



Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan yükselterek, 22 senenin en yüksek seviyesine çıkarmasından sonra sınırlı olsa da pozitif seyrederken, bugün Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın toplantı sonrası yapacağı sözle yönlendirmeler merakla bekleniyor. 

Para piyasalarındaki fiyatlamalara göre, ECB'nin bugün politika faizini 25 baz puan yükseltmesi kesin olarak görülüyor. 

Fed'in karar metninde, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 enflasyon elde etmeyi planladığına vurgu yapılırken, bu planlara destek sağlanması amacıyla federal fon oranının yüzde 5,25-5,50 aralığına çıkarılmasına karar verildiği ifade edildi. 

Analistler, Powell'ın verilere bağlı kalacaklarına dikkat çekmesinin, yatırımcıları Fed'in bir sonraki hamlesi konusunda kararsız bıraktığının altını çizerek, Powell'ın ekonomide artık resesyon beklemediklerini de aktardığını belirtti. 

Borsa İstanbul dan günün ilk yarısında yeni rekor: 6.841,60 puanla tüm zamanların en yükseği!

Enflasyon Raporu 2023-III'ün tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulunan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, 2023 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58'e çıkardıklarının, 2024 yıl sonu tahminini yüzde 33'e güncellediklerinin ve 2025 yıl sonunda enflasyonun yüzde 15'e gerileyeceğini öngördüklerinin altını çizdi. 

Hafize Gaye Erkan, konuya ilişkin açıklamasında "Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar, parasal sıkılaştırmayı kademeli olarak güçlendireceğiz" ifadelerine yer verdi.

Analistler, bugün yurt içinde ayrıca Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özeti, yurt dışında ise ECB faiz kararı ve Lagarde'ın açıklamaları, ABD'de 2. çeyrek büyüme ve ikinci el konut satış verilerinin izleneceğine dikkat çekti. 

Yine analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.900 seviyesinin direnç, 6.700 ve 6.600 puanın destek konumunda  yer aldığını aktardı. 

Bu ilde yüzde 20 indirim ve 2 yıl taksitle beş arsa satılacak! Arsa yatırımı yapmak isteyenler dikkat!

Henüz tatile çıkmayanlar bu haberi okusun! Otellerde yüzde 40 indirim yapıldı!

Sancaktepe'de kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! İlçede 3 bin 12 riskli bina var


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön