01 / 05 / 2024

Borsa İstanbul’dan tüm zamanların rekoru! İşte yeni rakam

Borsa İstanbul’dan tüm zamanların rekoru! İşte yeni rakam

Borsa İstanbul, 29 Ağustos 2022 - 2Eylül 2022 işlem haftasını rekor ile bitirerek tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirmiş oldu. Gün içinde % 2, 55 yükselen Borsa İstanbul'da toplam işlem hacmi 79, 3 milyar Türk Lirası oldu.



Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü % 2, 55 kazanç ile 3. 222, 74 puandan bitirerek tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 3.228,88 puana taşıdı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 80,00 puan artarken, toplam işlem hacmi 79,3 milyar lira seviyesinde gerçekleştirmiş oldu.

Bankacılık endeksi % 8, 02, holding endeksi % 2, 80 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran bankacılık, tek gerileyen ise % 1, 10 ile bilişim oldu.

ABD'de tarım dışı istihdam verisinin beklentileri aşması ile piyasalarda risk iştahı arttı.

ABD'de tarım dışı istihdam ağustosta 315 bin kişi yükselerek önceki aya kıyas ile yavaşlama göstermesine rağmen beklentilerin üzerine çıkmış oldu.

Borsa İstanbul’dan tüm zamanların rekoru! İşte yeni rakam


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön