16 / 05 / 2024

Borsa İstanbul’dan tüm zamanların rekoru! İşte yeni rakam

Borsa İstanbul’dan tüm zamanların rekoru! İşte yeni rakam

Borsa İstanbul, 29 Ağustos 2022 - 2Eylül 2022 işlem haftasını rekor ile bitirerek tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirmiş oldu. Gün içinde % 2, 55 yükselen Borsa İstanbul'da toplam işlem hacmi 79, 3 milyar Türk Lirası oldu.



BIST 100 endeksi ise bankacılık hisseleri öncülüğünde günü % 2, 55 kazanç ile 3. 22, 74 puandan bitirerek tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını verirken, görmüş olduğu en yüksek seviye rekorunu 3. 228, 88 puana taşıdığını duyurdu.

Analistler, haftaya Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) vermiş olduğu faiz kararı ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yapmış olduğu açıklamaları ve Fed'in yayımlayacağı Bej Kitap raporunun da piyasaların odağında bulunacağını ifade etti.

Haftaya veri gündeminde ise yurt içinde gelişen enflasyon, hazine nakit dengesi, yurt dışında ise Avro Bölgesinde ve aynı zamanda Japonya'da büyüme, Çin'de ise enflasyon, Almanya'da da sanayi üretimi, Avrupa'da ve ABD'de duyurulacak olan hizmet sektörü Satın alma Yöneticileri Endeksinin (PMI) öne çıkacağını ifade eden analistler, teknik açıdan bakıldığında BIST 100 endeksinde 3. 300 seviyesinin direnç, 3. 050 puanın destek konumunda bulunduğunu duyurdu.

Anadolu Ajansı Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılmış olan ekonomistler, ağustos ayında da Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) % 2, 27 artmasını dile getiriyor.

Ekonomistlerin ağustos ayındaki enflasyon beklentilerinin ortalamasına (% 2, 27) göre bir önceki ay %  79, 60 olan senelik enflasyonun % 81, 65'e yükseleceği hesaplanıyor.

Borsa İstanbul’dan tüm zamanların rekoru! İşte yeni rakam

CarrefourSA’dan Xiaomi çılgınlığı! Xiaomi NOTE 10 S ve NOTE 11 indirimli fiyatlarla! 3 Eylül 2022 fiyat listesi

BİM’den iPhone çılgınlığı! Türkiye’nin gözde telefonu iPhone 11 artık BİM’de! 3 Eylül 2022 fiyat listesi

Altına mı yatırım yapılmalı yoksa dolara mı? Piyasa Kahini açıkladı! Bunu okumadan hiçbir şey almayın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön