28 / 04 / 2024

Altına mı yatırım yapılmalı yoksa dolara mı? Piyasa Kahini açıkladı! Bunu okumadan hiçbir şey almayın

Altına mı yatırım yapılmalı yoksa dolara mı? Piyasa Kahini açıkladı! Bunu okumadan hiçbir şey almayın

Altındaki dalgalı seyirler her geçen gün daha da karmaşık bir hal alırken, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, isabetli öngörülerine devam etti. Memiş, 16 Eylül’e dikkat çekerek, neye yatırım yapmamız gerektiğini söyledi. İşte detaylar…



Para ve altın piyasalarında yaşanan dalgalı seyir hala devam ediyor. Dolar 18.29 bant seyrinde, euro ise 18.22 seviyesinde seyrediyor. Döviz kurlarında yükseliş devam ederken altın piyasası ise düşüş eğiliminde. Vatandaşların ise en merak ettiği konu, “Gram altın yükselecek mi?” oluyor. Tüm bu merak edilen soruları ise TGRT Haber'de altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yanıtladı.

“ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA GÖRECEĞİZ”

Türkiye ekonomisinin ikinci çeyreğinde % 6, 7 büyümesine değinen Finans Analisti İslam Memiş, şu şekilde konuştu:

“Genel beklenti % 7, 4 civarında idi. Özel olarak Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının, Türkiye’nin kredi notunu düşürmesinin yanı sıra doların 18 lira üzerinde olması, euro - dolar paritesinin güçlü şekilde durması ve jeopolitik riskler büyüme rakamları için risk oluşturmakta. Türkiye önce kurdan vazgeçti, ardından enflasyondan. Şimdi ise büyümeye odaklı bir politika izlemekte. Önceliği büyüme olan bir ekonomi modeli var. Hane halkına yansıması son derece önemli olacaktır. Rakamların yüksek gelmesi de memnuniyet verici fakat hane halkına yansıyacak mı bunu önümüzdeki zamanlarda göreceğiz.”

Altına mı yatırım yapılmalı yoksa dolara mı? Piyasa Kahini açıkladı! Bunu okumadan hiçbir şey almayın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön